Spor Roma zirveyi zorluyor

Roma zirveyi zorluyor

Paylaş
Roma zirveyi zorluyor

Serie A'da haftanın maçında AS Roma, deplasmanda AC Fiorentina'yı 1-0 yenerek, AC Milan'ın da puan kaybetmesiyle ikinci sıraya yükseldi

Serie A’da haftanın en önemli karşılaşmasında AC Fiorentina, Artemio Franchi Stadı’nda başkent temsilcisi AS Roma’yı ağırlarken, "Mor menekşeler" konuk ekibin 82. dakikada Mirko Vucinic ile bulduğu gole engel olamayınca sahadan mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla yeni teknik direktörü Claudio Ranieri geldikten sonra çıkışa geçen AS Roma’nın galibiyet serisi 5’e ulaştı. Başkent ekibi, geçen hafta puanları eşitlediği lig ikincisi AC Milan’ın Bologna deplasmanından golsüz beraberlikle dönmesiyle ikinci sıranın yeni sahibi oldu.

INTER RAHAT GEÇTİ

Lider Inter, konuk ettiği Cagliari’yi Goran Pandev, Walter Samuel ve Diego Milito’nun attığı gollerle 3-0 yenerken, puanını 52 yaptı ve ligin zirvesinde tek başına kaldı.

Bir maçı eksik, Milano ekibinin en yakın takipçisi AS Roma ile arasında 8 puan fark bulunuyor. FC Inter’in ligin 22. haftasında, Parma ile deplasmanda yapması gerektiği mücadele kar yağışı nedeniyle 10 Şubat Çarşamba gününe ertelenmişti.

HAFTANIN SONUÇLARI

Palermo-Parma: 2-1
Livorno-Juventus: 1-1
Udinese-Napoli: 3-1
Siena-Sampdoria: 1-2
Inter-Cagliari: 3-0
Bologna-AC Milan: 0-0
Genoa-Chievo: 1-0
Lazio-Catania: 0-1
Atalanta-Bari: 1-0
Fiorentina-AS Roma: 0-1

Dİ NATALE KRALLIK ZİRVESİNDE

Serie A’da 23. haftanın ardından 16 gol kaydeden Udinese’nin golcüsü Antonio Di Natale, gol krallığı yarışında zirvede bulunurken, 14 gol atan FC Inter’in Arjantinli forveti Diego Milito ikinci, 11’er gol atan Sampdorialı Giampolo Pazzini ile Barili Paulo Barreto, üçüncü sırada yer aldı. -

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANI MAÇLARI

12 Şubat Cuma
AC Milan-Udinese

13 Şubat Cumartesi
AS Roma-Palermo
Sampdoria-AC Fiorentina

14 Şubat Pazar
Cagliari-Bari
Catania-Atalanta
Chievo-Siena
Juventus-Genoa
Livorno-Bologna
Parma-Lazio
Napoli-FC Inter.

2

Haberin Devamı