Spor Romalı Salih taraftarlarla buluştu

Romalı Salih taraftarlarla buluştu

Paylaş
Romalı Salih taraftarlarla buluştu

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AS Roma'da forma giyen Türk oyuncu Salih Uçan, sarı-kırmızılı takımla lig şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi.

AS Roma’nın bu sezon başında Fenerbahçe’den kiraladığı 20 yaşındaki genç orta saha oyuncusu, takımının Avusturya’nın Bad Waltersdorf kasabasında yaptığı kampta, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan taraftarların sorularını yanıtladı. Roma’da, kendisi ve takımı için hedeflerinin ne olduğu sorusu yöneltilen başarılı orta saha oyuncusu, "Takımın şampiyonluğu (scudetto) kazanmasını istiyorum. Kişisel olarak da çok maç yapmak, gol atmak ve golleri hazırlamak" dedi.

Neden Roma’yı seçtiği ve Totti ile oynamanın nasıl bir duygu olduğu sorularına da Uçan, "Totti’nin yanında oynamak son derece heyecan verici. Roma’yı seçtim, çünkü bu kulüpte kariyerimi daha ileriye taşıyabileceğimi düşünüyorum" yanıtını verdi. Uçan, AS Roma ile Lazio arasındaki başkent derbisinde gol atarsa saçını kesip kesmeyeceği sorusuna karşılık, "Derbide gol atmak çok hoşuma gider. Eğer atabilirsem, saçımı keserim, ama biraz" diye konuştu.

Türk futbolcu, Roma’nın ünlü taraftar grubunun tribünü olan güney kale arkası (curva sud) önünde maça çıkmak için de sabırsızlandığını söyledi. Bir Türk taraftarın eski takımını 3 kelimeyle anlatmasını istemesi üzerine Uçan, "Taraftar birlikteliği, Saracoğlu’ndaki maçları kazanma azmi ve Avrupa standartlarındaki tesisleşme" ifadesini kullandı. Roma’da bütün takım arkadaşlarıyla arasının iyi olduğunu aktaran Salih Uçan, sarı-kırmızılı takımın bu sezon başı Milan’dan transfer ettiği Urby Emanuelson ile daha iyi anlaştıklarını dile getirdi. Uçan, ilham aldığı futbolcunun ise İngiliz Frank Lampard olduğunu belirtti.

Genç futbolcu, İtalyanca birkaç kelime öğrendiğini ancak ilerleyen günlerde de bu konuda derslere başlayacağını bildirdi. Salih Uçan, "Roma mı İstanbul mu daha güzel?" sorusunu ise "İkisi de güzel" diye yanıtladı. Bir başka Türk taraftarın "Roma dondurmasını denedin mi?" sorusuna karşılık Uçan, "Evet denedim. Çok güzel. Bir an önce gelip denemelisin" dedi. Uçan, sohbeti, "Roma taraftarlarını selamlıyorum. Forza Roma (Roma ileri)" diyerek bitirdi.

AA

Haberin Devamı