Gündem 'Romanların Kralı' kalp destek cihazına bağlandı

'Romanların Kralı' kalp destek cihazına bağlandı

Paylaş
'Romanların Kralı' kalp destek cihazına bağlandı

Antalya'da fenalaşarak hastaneye kaldırılan 'Romanların Kralı' 58 yaşındaki Florin Cioaba, kalp destek cihazına bağlandı. Cioaba'nın 24 ya da 48 saat süreyle gözlem altında tutulması öngörülüyor

Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi servisinin yoğun bakımında bulunan Cioaba, dün akşam Prof Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından ameliyata alınmıştı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda Cioaba, saat 21.00 sıralarında kalp destek cihazına bağlandı. Cioaba, şuuru ve beyin fonksiyonlarından emin olabilmek için 48 saat sürecek gözlem altına alındı. Cioaba’nın durumu stabil ve ciddiyetini koruyor. Yetkililer, ne hızlı bir iyileşme ne de hızlı bir kötüleşme olmadığını belirtti.

Pazartesi günü Antalya’daki tatilinin ardından dönüş yoluna geçtikten sonra fenalaşarak Özel Anadolu Hastanesi’ne kaldırılan Florin Cioaba’nın kalbi durmuştu.

Geri döndürülerek yoğun bakıma alınan Cioaba’nın 3 damarının tıkalı olması nedeniyle kalp krizi geçirdiği, buna bağlı olarak kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği yaşadığı belirlenmişti. Dün ikinci kez kalbi duran ve geri döndürülen Cioaba, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilmişti.

Haberin Devamı

EROL AKKIR/ANTALYA, (DHA)