Spor Roma'ya tribün kapatma cezası

Roma'ya tribün kapatma cezası

Paylaş
Roma'ya tribün kapatma cezası

Geçen yıl öldürülen bir Napoli taraftarının annesi hakkında açılan incitici pankartlar nedeniyle Roma'ya bir maç tribün kapatma cezası verildi.

İtalya Serie A takımlarından Roma, geçen hafta oynanan Napoli mücadelesinde taraftarlarının açtığı pankartlar ve yapılan tezahüratlar nedeniyle bir maç tribün kapatma cezası aldı.

Spor yargıcının verdiği karara göre Roma’ya, geçen hafta sonu Olimpiyat Stadı’nda oynanan Napoli maçında fanatik taraftar grubunun bulunduğu güney kale arkasından, geçen yıl öldürülen Napoli taraftarı Ciro Esposito’nun annesine yönelik incitici pankartlar ve Napoli için yapılan ayrımcı tezahüratlar sebebiyle bir maç tribün kapatma cezası verildi. Bu karara göre, güney kale arkasındaki taraftarlar, takımlarının 19 Nisan’da evinde Atalanta ile yapacağı maçta tribünlerindeki yerlerini alamayacak.

Roma’nın Miralem Pjanic’in golüyle 1-0 galip ayrıldığı Napoli maçında, güney kale arkası tribününde oturan Roma taraftarları, açtıkları pankartlar ve tezahüratlarla geçen sezon Napoli ile Fiorentina arasındaki İtalya Kupası finali öncesinde Roma taraftarı Daniele De Santis’in silahından çıkan mermilerle vurulan 30 yaşındaki Ciro Esposito isimli Napoli taraftarının annesini hedef almışlardı. Maçın oynandığı cumartesi gününden bu yana İtalya’da utanç verici gelişme olarak gündemdeki yerini koruyan söz konusu olayda, Romalı taraftarlar Esposito’nun annesi Antonella Leardi’nin oğlunun ölümünü röportajlar, filmlerle şova dönüştürdüğünü ima eden bir pankartla, Esposito’nun ölümünden sorumlu olduğu için hapiste bulunan Daniele De Santis’e destek veren pankartlar açılması, spor kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Ceza nedeniyle bu pankartları açan taraftarlara kızan Roma Kulübü Başkanı James Pallotta, "Alınan bu karar bizde hayal kırıklığı yarattı. Birkaç aptalın hareketi yüzünden bütün taraftarlar cezalandırılıyor. Bu doğru değil" dedi. Bu arada, Roma’ya ocak ayında oynadığı başkent derbisinde de yine güney kale arkasında oturan fanatik taraftarlarının neden olduğu şiddet olayları sebebiyle iki maç tribün kapatma cezası verilmişti.

Haberin Devamı