Antalya Rotaryenler müzeyi gezdi

Rotaryenler müzeyi gezdi

Paylaş
Rotaryenler müzeyi gezdi

Rotaryenler müzeyi gezdi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Falez Rotary Kulübü üyeleri 'kültür-sanat ' etkinlikleri kapsamında Antalya Müzesi'ni gezdi.
Antalya Falez Rotary kulübü Dönem Başkanı Berna Tuzlak, yönetim kurulu ve üyeler koleksiyoner Av. Bahadır Kalaycı'nın rehberliğinde Antalya Müzesi'ni ziyaret etti. Kulüp üyelerine rehberlik yapan Kalaycı, müzenin ilk olarak Kaleiçi'ndeki Alaaddin Camii'nde daha donra Yivli Minare Camii'nde hizmet verdiğini, 1972 yılından itibaren de bugünkü binasına taşındığını söyledi.
MÜZENİN TARİHÇESİ
Koleksiyoner Bahadır Kalaycı, "Antalya Müzesi, 1922 yılında öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kuruldu. Arkeoloji ve tarih müzesidir. Koleksiyonundaki eserlerin büyük bölümü bölgede yapılan kazılardan elde edilmiş, etnografik eserler de müze uzmanları tarafından bölgeden derlenmiş. Özellikle Perge'de bulunan Roma Dönemi heykeltıraşlık eserleriyle ve son yıllarda yapılan kazılardan ortaya çıkan ilginç ve ünik buluntularıyla Antalya Müzesi dünyanın en önemli müzeleri arasında yerini aldı. Müzemiz, 'Avrupa Konseyi Yılın Müzesi' ödülüne de layık görüldü" dedi.
SİKKE KOLEKSİYONU
Dünyanın en önemli arkeolojik müzesi olan Antalya Müzesi'nde kendisine ait 771 adet sikke ve 1 adet Selçuklu Sultan Mührünün yer aldığını, bunların 'Anadolu Selçuklu Sikkeleri' sergisinde bulunduğunu belirten Kalaycı, "Hedefimiz 771 adet sikke ile sınırlı değil, sayıyı 1071'i tamamlayabilmek için yoğun çaba gösteriyorum. Okullarımızda tarih derslerine katkı sağlayacak bir sergi. Öğrencilerimizin toplu halde müzeye gelip sikkeleri ve mührü ziyaret etmesini istiyorum" dedi.
Kulüp Başkanı Berna Tuzlak, müze gezisi ve incelemesi sonrası Bahadır Kalaycı'ya emeklerinden dolayı plaket, destek veren eşi Şeniz Kalaycı'ya da çiçek verdi. Tuzlak, "Bahadır Kalaycı anlatımlarıyla bizi geçmişe taşıdı. İnsanlık ve dünya kültür mirası, en önemlisi ülkemizin milli mirası adına kazandırmış olduğu eserler kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı