Yaşam RT yaptığınız Tweet yüzünden FBI peşinize düşebilir

RT yaptığınız Tweet yüzünden FBI peşinize düşebilir

Paylaş
RT yaptığınız Tweet yüzünden FBI peşinize düşebilir

FBI, yani ABD’nin suçla savaşan federal güvenlik departmanı, İŞİD gibi terörist örgütlerin Twitter gibi sosyal medya servislerinde güçlenmesine karşı önlem alıyor

İŞİD üyelerinin peşine düşen FBI, dünyanın her köşesindeki İŞİD sempatizanlarını kayıt altına alıyor. Hatta FBI’ın yeni planında, İŞİD’in propagandasını yapanları da tutuklamak ve cezaevine koymak var.

Haberin Devamı

FBI bunun için Twitter’de İŞİD’in tweet’lerini RT’leyenlerin peşine düştü. İŞİD’in tweetlerini RT’leyen ve yayılmasına yardım edenleri terör örgütüne yardımcı olmak suçuyla tutuklayacak olan FBI bunun için millliyet ve vatandaşlık gibi ayrımları da pek önemsemiyor.

FBI’ın arananlar listesine girmenizin ardından ABD’ye seyahat etmeniz veya ABD ile işbirliği yapan bir ülkede bulunmanız halinde, terör örgütüne yataklık etmek suçuyla tutuklanmanız kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.

FBI direktörü James Comey, sosyal medyanın terör örgütü destekçilerinin faliyetlerini ispatlamak için yeterince güçlü bir kaynak olduğunu vurgulaması, FBI’ın bu konudaki kararlılığının bir işareti kabul edilebilir. Ancak, Twitter’ı avucunun içinde tutan ABD’nin, İŞİD gibi terörist örgütlerin sosyal medyada hesap açıp paylaşım yapmasına neden izin verdiği hala büyük bir soru işareti.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S6 Edge Plus’ın özellikleri sızdırıldı