Yaşam RTÜK üyesi Hamit Ersoy trafikte maganda saldırısına uğradı

RTÜK üyesi Hamit Ersoy trafikte maganda saldırısına uğradı

Paylaş
RTÜK üyesi Hamit Ersoy trafikte maganda saldırısına uğradı

Ankara'da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Hamit Ersoy, aracına çarpan otomobildeki 2 kişinin saldırısına uğradı. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen zanlılar yakalanırken saldırıda kolu kırılan Hamit Ersoy da hastaneye kaldırıldı

RTÜK Başkanlığı'ndan geçen pazartesi akşamı ayrılarak kendi kullandığı şirket aracıyla yola çıkan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Hamit Ersoy’un otomobiline, kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen plakasız otomobil çarptı.

Haberin Devamı

ARACI ÜZERİNE SÜRDÜ

Kazanın ardından aracından inen Hamit Ersoy, otomobildeki 2 kişinin saldırısına uğradı. Bu sırada olay yerine gelen ve şüphelilerin arkadaşı olduğu belirlenen kamyonetin sürücüsü ise aracı, kaçmaya çalışan Hamit Ersoy’un üzerine sürdü. Kendisini kaldırımdan yolun kenarındaki boş araziye atan Hamit Ersoy, koşarak saldırganlardan uzaklaştı.

Hamit Ersoy’u yakalayamayınca makam aracına defalarca çarparak zarar veren kamyonet sürücüsü ile 2 saldırgan, çevredeki vatandaşların polisi araması üzerine kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Hamit Ersoy’un sol kolunda kırık olduğu tespit edildi.

KAMERALARDAN TESPİT ETTİLER

Çevredeki güvenlik kameraları kayıtları ile sosyal medyaya yansıyan fotoğraf ve görüntüleri saniye saniye tarayan polis, olayın faili olduğunu belirledikleri Demircan Y. ile Ali İhsan Ü’yü saklandıkları yerde gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Zanlıların, olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, kamyonetin rengi ve ışık donanımını değiştirmeye çalıştıkları belirlendi.

İfadeleri alınan zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI

Hamit Ersoy, Anadolu Bulvarı’nda uğradığı saldırıdan sonra sol kolunda oluşan parçalı kırıklar nedeniyle 2,5 saatlik operasyon geçirdiğini söyledi.

Olup bitene bir türlü anlam veremediğini dile getiren Hamit Ersoy, olayın şokunu 3 gündür atlatamamışken şehir magandalarının yakalandığı haberini aldığını belirtti.

Hamit Ersoy, "Umarım adalet yerini bulur ve benim başıma gelen başka kimsenin başına gelmez. Yaşadığım vahşetin başkentin önemli bir ana arterinde meydana gelmesi ayrı bir üzüntü kaynağı" ifadelerini kullandı.

AA