Siyaset RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı
Paylaş
RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Erol Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan Haber Global'in de aralarında bulunduğu bazı televizyon kanallarına program durdurma ve para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler’in imam hatip liseleri mezunları ile ilgili ifadelerini yayınlayan haber kanalına program durdurma ve idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Haberin Devamı

RTÜK, Erol Mütercimler’in söz konusu ifadelerinin yayınlandığı televizyon hakkında 8 Eylül tarihinde başlattığı incelemeyi tamamladı. Üst Kurul, Mütercimler'in İmam Hatip mezunlarına ilişkin ifadelerini 6112 sayılı Kanun'a aykırı bulurken, program sunucusunun da sarf edilen sözlere müdahale etmediğini belirledi. Söz konusu haber kanalına 'Yayın hizmetleri; ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünü ihlalden 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası uygulanmasına karar verildi.