Dünya Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinde yeni bir detay ortaya çıktı

Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinde yeni bir detay ortaya çıktı

Paylaş
Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinde yeni bir detay ortaya çıktı

Rus eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın, zehirlendikleri gün 4 saat boyunca telefonlarının GPS, yani konum belirleme özelliğini kapattıkları ortaya çıktı

İngiliz The Times gazetesi, Sergey Skripal ve kızının Salisbury ilçesinde bir bank üzerinde bilinçleri kapalı halde bulundukları gün, her ikisinin de 4 saat boyunca cep telefonlarında GPS özelliğini devre dışı bıraktığı bilgisini paylaştı.

Haberde, "66 yaşındaki Sergey Skripal ve 33 yaşındaki kızı Yulia'nın bu aralıkta birileriyle gizli bir görüşme gerçekleştirmiş olabileceğine" değiniliyor.

İngiliz güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgilere göre 4 Mart saat 09:15'te Skripal ve kızı, eşi ve oğlunun bulunduğu mezarlığı ziyaret etti. Daha sonra 13:30'da araçlarını Salisbury'da bir otoparka park etti ve burada bir bara girdikten sonra yemek yemek üzere restorana geçtiler.


OLAY 21 GÜN ÖNCE YAŞANDI


Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart Pazar günü Salibury'da bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu. Tedavileri süren baba ile kızın sağlık durumları kritik.

İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinden sorumlu tuttuğu Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı almış ve ilk adımda 23 diplomatı sınır dışı etmişti. Rusya da cevap olarak aynı sayıda İngiliz diplomatı sınır dışı etmişti. Son olarak Avrupa Birliği, Moskova'daki diplomatik temsilcisini istişareler için Brüksel'e geri çağırdı. Karar Brüksel'deki AB liderler zirvesinde alındı.

Haberin Devamı