Dünya Rus askeri uçağı Sibirya'da düştü!

Rus askeri uçağı Sibirya'da düştü!

Paylaş
Rus askeri uçağı Sibirya'da düştü!

Rusya orusuna ait askeri uçak acil iniş sırasında Sibirya'da düştü. Kazada uçak üç parçaya ayrıldı. Rus yetkililer uçakta bulunanların tamamının hayatta olduğunu ancak 16 kişinin durumunun kritik olduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı düşen askeri uçaktaki tüm yolcuların ve mürettebatın hayatta olduğunu, ancak ağır yaralı 16 kişinin durumunun kritik olduğunu duyurdu.

ACİL İNİŞ SIRASINDA YERE ÇAKILDI!


Askeri uçağın Sibirya'ya bağlı Krasnoyarsk bölgesinin güneyindeki Kansk askeri havalimanından havalandığı ve Yakutistan Cumhuriyeti'ne bağlı Tiksi adlı kente 30 kilometre mesafede acil iniş yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

Rus aber ajansı Interfaks teknik sorunların ya da kötü hava şartlarının acil inişe sebebiyet vermiş olabileceğini haber verdi.

Rusya kaza yerine 100 kadar asker yolladı. 30’dan fazla yaralı ise helikopterler ile hastaneye sevk edildi. Ayrıca Moskova'dan kalkan bir uçak 4 bin kilometre uzaklıktaki kaza yerine tıbbi yardım malzemesi götürüyor.

INTERFAKS 30 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU AMA...


Interfaks haber ajansı önce uçak kazasında 30 kişinin öldüğünü, Tass haber ajansı ise 6 kişinin sağ kurtulduğunu haber vermişti. Ancak daha sonra her iki ajans Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklaması doğrultusunda kazada ölen olmadığını, sadece çok sayıda yaralı bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı