Gündem Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un neden koruması yoktu? Putin cevapladı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un neden koruması yoktu? Putin cevapladı

Paylaş
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un neden koruması yoktu? Putin cevapladı

Herkesin sorduğu 'Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un neden koruması yoktu?' sorusuna Rusya Devlet Başkanı Putin'den cevap geldi...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Adrey Karlov 19 Aralık pazartesi günü Çankaya'daki Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldü.

Suikastin üzerinden dört gün geçerken herkes 'Rusya Büyükelçisi'nin koruması neden yoktu?' sorusunu soruyordu.

PUTİN, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ!


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da suikasta kurban giden Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un korumalarının yokluğu ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Sputnik'in haberine göre Putin, Rusya Büyükelçiliği'nde görevli silahlı korumaların sadece büyükelçilik arazisinde çalıştığını hatırlattı.

"SİLAHLI KORUMA SADECE BÜYÜKELÇİLİK ARAZİSİNDE ÇALIŞIR"


Rusya parlamentosunun her iki kanadın temsilcileriyle görüşen Putin, "Ortak bir kural var, bu kurala göre büyükelçiliğin silahlı koruması sadece büyükelçilik arazisinde çalışır, dışarıya silahla çıkamaz. Sorun da bu. Bu sadece Türkiye'de değil çoğu ülkede böyle" dedi.

"BAZI ÜLKELERDE DURUM FARKLI OLABİLİR"


Rus lider, "Bazı ülkelerde, oradaki süreçler dikkate alınarak, farklı uygulama için anlaşmaya varılabilirdi. Bunu kabul ediyorum" diye ekledi.