Gündem Rus büyükelçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantıları

Rus büyükelçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantıları

Paylaş
Rus büyükelçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantıları

Eldeki tüm veriler, Rus Büyükelçi Karlov’un katili çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş’ın bu suikastı tek başına planlamadığını işaret ediyor. Saldırgan sadece bir kukla. Hedef: Ortadoğu’daki Türkiye-Rusya-İran yakınlaşması

* Katil

SOKAĞA İSMİ VERİLİYOR!


Posta

Karlov’un, iki ülke arasındaki uçak krizinin aşılmasında büyük emeği vardı. Törendeki konuşmasında tam “Bugün hazır bulunduğumuz bu sergi, ilişkilerimiz normalleştikten sonra ankara’da yapılan ilk etkinliktir. hazır bulunduğumuz sergi...” dediği sırada öldürüldü. Karlov’un adı ankara’da rus Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağa verilecek.

HEP YANLARINDA


Öldürülen 64 yaşındaki Büyükelçi Andrey Karlov’un cenazesi dün Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen askeri törenle ülkesine gönderildi. Bu sırada büyükelçinin eşi Marina Karlov’a (58) elçilikte tercüman olarak görev yapan Rus diplomat eşlik etti. Aynı diplomat Büyükelçi Andrey Karlov öldürülürken yanındaydı ve yaptığı Rusça konuşmayı Türkçe’ye çeviriyordu.

RUS AJANLAR OLAY YERİNDE


Posta

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in vardığı anlaşma uyarınca, suikastı soruşturmak üzere 18 Rus güvenlik ve istihbarat yetkilisi dün Türkiye’ye geldi. Ruslar cinayetin işlendiği Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde inceleme yaptı (üstte). Katilin Ankara’daki evi, kaldığı otel odası ve ailesinin Söke’deki evi de Rus ve Türk uzmanların birlikte incelenmesi için mühürlendi.


DOSTLUK ZİRVESİ



Posta

Büyükelçi Karlov’un Moskova’daki Türkiye-Rusya-İran zirvesinden 1 gece önce öldürülmesi dikkat çekiciydi. Bu üç ülkenin Suriye’de 5 yıldır süren iç savaşı bitirmek için el ele vermesi Ortadoğu’daki tabloyu bir anda değiştirecek. Bölgede Amerika’nın etkinliği azalırken Rusya öne çıkacak. Dünkü zirveden Türkiye-Rusya-İran anlaşarak çıktı. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov “Üç ülke Suriye’de önceliğin rejim değişikliği olmadığı konusunda anlaştı” dedi.


JET KRİZİ


24 Kasım 2015’te sınır ihlali yapan Rus jetini Türk jeti düşürmüştü. Türk-Rus ilişkileri krize girmişti. Türk jetinin pilotu 15 Temmuz sonrası FETÖ’cülükten tutuklanmıştı.


Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisi saldırıdan önce dürüm yemiş



Rus Büyükelçisi Karlov'a suikast düzenleyen Altıntaş, x-ray'den geçmediği için uyarılmış