Gündem Rus hizmetçi terörü

Rus hizmetçi terörü

Paylaş
Rus hizmetçi terörü

Ses sanatçısı Faruk Tınaz'ın evini basıp soygun yapan maskeli 6 kişinin, İstanbul'daki lüks villalara yerleştirdikleri yabancı uyruklu hizmetçileri kullanan bir Rus çetesi olduğu sanılıyor

Sanatçı Faruk Tınaz’ın villasındaki soygunla ilgili ipuçlarını değerlendiren polis, zengin kişilerin evlerine yerleştirdikleri yabancı uyruklu hizmetçilerle soygun yapan uluslararası bir çetenin izini buldu.

Polis Tınaz’ın evinde kısa bir süre çalışan ve 3 ayrı pasaportu olduğu belirlenen eski hizmetçinin peşinde. İstanbul polisi, son dönemde gerçekleşen en ilginç soygun olayıyla karşı karşıya.

Sanatçı Faruk Tınaz’ın geçen perşembe günü lüks villasına giren 6 kişilik bir soygun çetesi yöntemleriyle polisi şaşkına çevirdi. Yeniköy’deki Yeşil Konaklar Sitesi’ndeki lüks villaya giren hırsızlar Faruk Tınaz, eşi Canan Tınaz ve Moldovya uyruklu hizmetçisi Maria Teodora’yı bağlayarak etkisiz hale getirdi.

EVİN İÇİNDEKİ KASANIN ŞİFRESİNİ ALDILAR

Evdeki kasayı gözüne kestiren soyguncular, kasanın şifresini istedi. Tınaz saldırganlara kasanın şifresini vermek istemeyince öldüresiye dövüldü. Tınaz’ın eşinden şifreyi alan soyguncular kasadaki 100 bin Euro, 50 bin dolar ve aileye ait mücevherleri çaldıktan sonra kayıplara karıştı.

Yüzünde ve kaburgalarında ezik olduğu tespit edilen Tınaz, tedavisinin ardından dün taburcu edilirken, polis soygunla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

"ÇALIŞTIĞI EVİ SOYAR"

Şarkıcının evinde çalışan Moldovyalı hizmetçi Maria Teodora da bilgisine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği’ne götürüldü.

Polisin ilk belirlemelerine göre hizmetçinin olayla bir bağlantısı kurulamazken, elde edilen ipuçları şüphelerin Tınazların evinde bir dönem çalışan çalışan ve yaklaşık 6 ay önce işten ayrılan bir diğer hizmetçiye dönmesine sebep oldu.

Polisin ilk belirlemelerine göre Tınaz çiftinin yanında çalışan Teodora, 7 ay önce annesi rahatsızlanınca ülkesi Moldova’ya gitti ve bu arada Tınazlar’a yardımcı olması için E.C. isimli başka bir hizmetçi buldu.

Maria Teodora 4 ay sonra işine geri dönünce E.C. de evden ayrıldı. Teadora, polise verdiği ifadesinde, “Ülkemdeyken arkadaşlarım arasında

E.C.’nin güvenilir olmadığını öğrendim. Bazı arkadaşlarım kendi aralarında ‘E.C., çalıştığı evi soyar’ diye konuşuyordu. Ben de korktum. Şüphelendim. Aile zorda kalmasın diye planladığımdan erken geldim. Birşey olmamıştı” dedi.

Tınazların evinde gerçekleştirilen soygunun eski hizmetçi ile bağlantılı bir grup ile yapıldığı ihtimali değerlendirilirken polis, sınır kapıları ile havalimanlarını acil kodu ile uyardı.

700 BİN LİRA ÇALDILAR

Önceki gün Faruk Tınaz'ın villasına maskeli altı kişi girmişti. Eşi Canan Tınaz'ın yanında Faruk Tınaz'ı döven saldırganlar daha sonra evde bulunan kasayı zorla açtırmıştı.

Kasadaki 700 bin lira ile ziynet eşyalarını alan saldırganlar kaçmadan önce Canan Tınaz'ın da ellerini, ayaklarını ve ağzını bağlayarak kaçmıştı.

Faruk Tınaz'ın eşi Canan Tınaz, olay gecesi yaşadıklarını “Bu normal bir soygun değil. Çete olayı gibi. Evimizi silahlı ve maskeli altı adam bastı.

Eşim daha yeni taburcu oldu, konuşacak halde değil. Bu konuda fazla bilgi vermek istemiyorum, polis konuşmamızı da istemedi.

Evimizde şu anda 40-50 memur var. Gasp bürosundan, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nden memurlar, kriminal uzmanlar var. Şoktayız” diye anlatmıştı.