Ekonomi Rus tarım denetçileri domates için Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan liste istedi

Rus tarım denetçileri domates için Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan liste istedi

Paylaş
Rus tarım denetçileri domates için Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan liste istedi

Rus tarım ürünleri denetim ajansının Rusya'ya ürünlerini göndermelerine izin verilen Türk domates üreticisi şirketlerin listesini genişletebileceği belirtildi. Ajansın bunun için, Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Rusya'ya domates gönderebilecek Türk şirketlerin listesini istediği kaydedildi

Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, ajansın, Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yazarak, Rusya'ya ürettikleri domatesleri ihraç etmek isteyen Türk şirketlerinin yer aldığı yeni bir listeyi kendilerine göndermeyi değerlendirmesini istedi.

Ajansın ayrıca, Türk bakanlığına, Rosselhoznadzor yetkililerinin bu şirketlerin denetlenmesi için Türkiye'yi ziyaret edebileceği tarihleri verdiği belirtiliyor.

Rusya'ya ürettiği domatesleri ihraç edebilen Türk şirketlerinin sayısı, geçen hafta 2 Türk şirketine daha domates izni verilmesi ardından 14'e çıkmıştı.

Domates, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi ardından Rusya'nın Türkiye'den alımını durdurduğu tarım ürünlerinden biriydi. Yasak neredeyse iki yıl sonra kaldırılmıştı. Türkiye'den hangi şirketlerin Rusya'ya ürünlerini gönderebileceğine ise Rosselhoznadzor belirliyor.

(Sputnik)

Haberin Devamı