Siyaset 'Rüşvet defterini üstünü örtün diye göndermedim'
Paylaş
'Rüşvet defterini üstünü örtün diye göndermedim'

Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazan Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili ne yapıldığını sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “yolsuzluk” mektubu yazdı. Kılıçdaroğlu mektubunda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet kayıtlarının yer aldığı iddia edilen defteri daha önce gönderdiğini hatırlatarak, “O defterde, kimden ne kadar rüşvet alındığı, rüşvetin kime verildiği, nasıl paylaştırıldığı kuruşu kuruşuna kayıtlıydı. Siz ne yaptınız? ‘Bunun altında imza yok’ diyerek sümenaltı ettiniz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam’da söylediği, “Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Biraz haya eden insan bütün Türkiye’nin duyduğu, kendi partisinin belediye başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. ‘Yamyamları doyuramıyorum’ diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir” sözlerine atıfta bulunarak, Erdoğan’a mektup yazdı. Kılıçdaroğlu mektubunda “Haklısınız, yolsuzluk olunca insan gerçekten de haya eder, ses verir Peki siz neden haya edip, ses vermiyorsunuz?” dedi.

Haberin Devamı

Suç duyurusunu ekledi

Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın internete düşen ses kayıtlarında CHP’li belediye Meclis üyeleri kastedilerek, “Bu yamyamları doyuramıyorum. Ne istiyorlarsa alıyorum” deniliyordu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisini suçladığı bu olayla ilgili olarak dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın suç duyurusu dilekçesini de mektuba ekledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a kurye ile gönderdiği mektubu şöyle:

Rafa kaldırın diye göndermedim

“17 Ekim 2011 tarihinde Kızılcahamam’da konuşurken, ‘İsim vermeyeceğim, biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Biraz haya eden insan bütün Türkiye’nin duyduğu, kendi partisinin belediye başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. ‘Yamyamları doyuramıyorum’ diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir’ dediniz. Haklısınız, yolsuzluk olunca insan gerçekten de haya eder, ses verir. Peki siz neden haya edip, ses vermiyorsunuz? Hatırlar mısınız? Kayseri Belediyesi’ndeki rüşvet trafiğini çok somut olarak ortaya koyan defteri size göndermiştim. O defterde, kimden ne kadar rüşvet alındığı, rüşvetin kime verildiği, nasıl paylaştırıldığı kuruşu kuruşuna kayıtlıydı. Siz ne yaptınız? ‘Bunun altında imza yok’ diyerek, sümenaltı ettiniz. Ben o defteri siz rafa kaldırın, kasaya kilitleyip suçun üstünü örtün diye göndermedim. Başbakan olduğunuzu hatırlayıp, ar ve haya edip, sorumluluğunuzu yerine getirin diye gönderdim.

Haberin Devamı

CHP, AKP değildir

Ama siz, ‘rüşvet defterinin altında imza yok’ diye Kayseri Belediyesi’nde dönen yolsuzlukların üzerini örttünüz. Defterdeki rüşvet akışıyla ilgili iddiaları incelemesi için bir müfettiş bile görevlendirmediniz.

Öte yandan, Elazığ belediyesi ile ilgili olarak namuslu, vicdanlı bir AKP’linin yaptığı yolsuzluk ihbarını da sümenaltı ettiniz. Yani, her iki olayda da hayalı davranmadınız. Üstelik CHP’yi AKP zannederek, çamur attınız. Şunu çok iyi biliniz ki, CHP, AKP değildir. Biz nerede yolsuzluk, hukuksuzluk, usulsüzlük varsa, kararlılıkla üzerine giden bir partiyiz. Siz CHP’ye çamur atmak için eski defterleri karıştırırken, biz çoktan ses vermiş, tam 34 ay önce, CHP Genel Sekreteri’nin imzasıyla, 23.12.2008 tarih ve 2008/4934 sayılı yazımızı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş, suç duyurusunda bulunmuştuk.

Haberin Devamı

Bu da gösteriyor ki, CHP AKP değildir. Toz, kir, pislik kabul etmez. Hayalı davranır. Sizin de hayalı davranarak, elinizdeki yolsuzluk bilgi ve belgeleriyle rüşvet defterini yargıya teslim etmenizi öneriyorum Bu arada, size örnek olması dileğiyle, CHP’nin Genel Sekreteri Önder Sav’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu metnini de gönderiyorum.”