Ekonomi Rusya'dan kötü haber! Domates yasağı kalkmadı

Rusya'dan kötü haber! Domates yasağı kalkmadı

Paylaş
Rusya'dan kötü haber! Domates yasağı kalkmadı

Rusya Başbakanı Medvedev, Başbakan Yıldırım'a dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde bazı tarım ürünlerine yönelik ihracat yasağının kaldırıldığını bildirmişti. Ancak bu karar domates ve üzümü kapsamıyor

Bugün medyada yer alan "Rusya, tarım ürünleri yasağını kaldırdı" haberleri gerçeği tam olarak yansıtmıyor. Haberlerde Rusya'nın yaş meyve ve sebzede domates dahil tüm ürünlerde yasağı kaldırdığı bilgisine yer veriliyor. Oysa domates ve yaş üzümde yasak sürüyor.

Dünya'dan Ali Ekber'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da bir araya gelmeden önce Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev telefonla görüştü. Medvedev bu görüşmede Türkiye'den Rusya'ya bazı tarım ürünlerinin ihracatına olanak veren kararnameyi imzaladığını söyledi. Medya kuruluşları kararnameyi görmeden tüm ürünlerde yasağın kaldırıldığını yazdı.

4 ÜRÜNE İZİN VERİLDİ


Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı kararnameye göre, Türkiye'den taze veya dondurulmuş soğan karnabahar, brokoli ve karanfil çiçeğinin ithalatına izin verildi. En büyük ihraç kalemi olan domates ve yaş üzümde ise yasak devam ediyor.

Rusya Federasyonu, geçtiğimiz Ekim ayında, portakal, (taze veya kuru), mandarin; klemantin, vilking ve benzeri turunçgil melezleri (taze veya kuru), kayısı (taze), şeftali (nektarin dahil) (taze), erik ve çakal eriği (taze) ihracatına yönelik yasağı kaldırmıştı.

Haberin Devamı