Dünya Rusya Devlet Başkanı Putin: Torunlarımızın prens gibi büyümesini istemiyorum

Rusya Devlet Başkanı Putin: Torunlarımızın prens gibi büyümesini istemiyorum

Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Putin: Torunlarımızın prens gibi büyümesini istemiyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da geleneksel olarak düzenlenen "Direk Hat" adlı programda halktan gelen soruları yanıtladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayınla Rus vatandaşlarının sorularını yanıtladı.

Putin, ABD Dışişleri Bakanlığı tahminlerine göre Rus karşıtı yaptırımların, Rusya’nın gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1 oranında düşüşe yol açtığını dile getirdi.

YAPTIRIMLAR HAKKINDA KONUŞTU


Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle 52 milyar dolar kaybettiğini dile getiren Putin, Batılı ülkelerin ise kendi yaptırımları nedeniyle 100 milyar dolardan fazla kayıp yaşadığını belirtti. Putin, "Kırım olmasaydı da Rusya’yı çevrelemek için başka bir bahane bulurlardı" dedi.

Yaptırımların Rusya’yı etkilediğini sözlerine ekleyen Vladimir Putin, "Rus ekonomisinin yaşadığı zorlukların esas nedeni yaptırımları altındaki konjonktürü ve petrol, gaz, çelik endüstrisi, kimya gibi geleneksel ürünlerimizin fiyatların düşüştür" dedi.

ABD Senatosu’nun Rusya’ya yönelik yani yaptırımı onaylaması kararı ile ilgili olarak karşı yaptırım uygulayıp uygulamamayı değerlendireceklerini söyledi.

'PRENS GİBİ BÜYÜMELERİNİ İSTEMİYORUM'


Kişisel bir soru üzerine Putin, torunlarının olduğunu, hatta birisinin yakın zamanda dünyaya geldiği, birinin kreşe gittiğini da belirterek şöyle konuştu:

“Torunlarımızın prens gibi büyümesini istemiyorum. Onların iyi insanlar olmasını istiyorum. Dolayısıyla torunlarım hakkında konuşmaktan kaçınıyorum. Bu arada geçtiğimiz günlerde ikinci torunum oldu. Tüm dedikodulara rağmen kızlarım da Rusya’da yaşıyor, eğitim ve bilim alanlarında çalışıyorlar, siyasetle uğraşmıyor, sıradan bir hayat yaşıyorlar.“

Haberin Devamı