Dünya Rusya: Esed'e sığınma hakkı talebi şaka olmalı

Rusya: Esed'e sığınma hakkı talebi şaka olmalı

Paylaş
Rusya: Esed'e sığınma hakkı talebi şaka olmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e siyasi sığınma hakkı verilmesinin Moskova'dan istendiğini doğruladı ancak bunu "şaka" olarak değerlendirdi

Sergey Lavrov, Moskova’da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmeden sonra, Almanya’nın Haziran’da Rusya’nın Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi fikrini sunduğunu belirterek, "Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Riabkov dün, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi konusunda Washington’ın Rusya’yı ikna etmeye çalıştığına ilişkin basında yer alan haberlerden sonra, "ABD ile Esed’in geleceğinin tartışılmayacağını" belirtmişti.

Suriye’de ulusal geçiş hükümeti kurulması konusunda batılı ülkelerle anlaşan Rusya’ya, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

Kommersant gazetesine konuşan bir Rus diplomatik kaynak, "Batılı ülkeler, özellikle de ABD etkin şekilde Suriye liderine siyasi sığınma hakkı verilmesi için Rusya’yı ikna etmeye çalışıyor. Ancak bizim henüz böyle bir planımız yok" demişti.