Futbol Rusya - Hırvatistan maçı özeti
Paylaş
Rusya - Hırvatistan maçı özeti

Dünya Kupası çeyrek finalinde tüm maçlar tamamlandı. Turun son maçında ev sahibi Rusya'yla Hırvatistan karşı karşıya geldi. 2-2'lik skorla biten maçta Hırvatistan penaltılarda 4-3'lük üstünlük sağladı ve yarı finale yükseldi.

Dünya Kupası çeyrek finalinde Rusya'yla Hırvatistan karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da karşılıklı gol bulan takımların kaderini penaltılar belirledi. Hırvatistan penaltılarda hata yapamadı ve ev sahibi Rusya'ya karşı 4-3 üstünlük sağladı. Bu sonuçla yarı finale yükselen Hırvatistan, İngiltere'nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

Rusya 2 - 2 Hırvatistan

Hırvatistan penaltılarda 4-3'lük üstünlük sağladı ve yarı finale yükseldi

77.DK: Sime Vrsaljko önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazında topla buluşan Sime Vrsaljko tarafından çekilen şutdefansın müdahalesiyle engelleniyor.

64.DK: Hırvatistan takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Andrej Kramaric tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

52.DK: Hırvatistan takımından Ivan Perisic sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

40.DK: GOL! Hırvatistan Andrej Kramaric'le eşitliği sağlıyor

33.DK: Bu dakikada Hırvatistan takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Ante Rebic

Haberin Devamı

31.DK: GOL! Denis Cheryshev takımını öne geçiren golü atıyor

22.DK: Rusya takımından Roman Zobnin sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

15.DK: Hırvatistan takımından Ivan Rakitic sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1.DK: Maç başladı

İLK 11'LER

Rusya: Akinfeev; Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kurdjasov; Samedov, Kuzyayev, Golovin, Zobnin; Cheryshev, Dzyuba

Hırvatistan: Subasic; Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic; Rakitic, Modric; Rebic, Kramaric, Perisic; Mandzukic.

REKABETTE HIRVATİSTAN ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Hırvatistan'ın üstünlüğü bulunuyor. Rusya ile Hırvatistan arasında bugüne kadar 2'si resmi 1'i hazırlık karşılaşması olmak üzere 3 maç oynandı. Hırvatistan bu karşılaşmalarda 1 galibiyet elde ederken, 2 maç da beraberlikle sona erdi. Rusya'nın, Hırvatistan karşısında galibiyeti ise bulunmuyor. Hırvatistan'ın attığı 3 gole, Rusya 1 golle karşılık verdi

İKİ RESMİ MAÇTA GOL YOK

Rusya ile Hırvatistan arasındaki resmi maçlar, rekabetin de ilk iki maçı oldu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda mücadele eden iki ekibin Rusya'nın başkenti Moskova'da ve Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de oynadıkları karşılaşmalar golsüz eşitlikle sona erdi. Hırvatistan 29 puanla lider, Rusya da 24 puanla ikinci sırada grubu tamamlayarak Avusturya ile İsviçre'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı şampiyonaya katılma hakkını elde etti.

Haberin Devamı

GOLLER SON MAÇTA

İki ekip arasındaki rekabette ilk goller 3. maçta geldi. Rusya'nın Rostov şehrinde 17 Kasım 2015'te oynanan mücadelede Hırvatistan ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçı 3-1 kazandı. Rekabetin ilk golü 14. dakikada Fedor Smolov'dan gelirken, Hırvatistan'ı galibiyete taşıyan golleri 57. dakikada Kalinic, 60. dakikada Brozovic ve 82. dakikada Mandzukic attı.

RUSYA'NIN KUPA GEÇMİŞİ

Rusya, Sovyetler Birliği dönemi ile birlikte Dünya Kupalarındaki 45. maçını oynayacak. Ruslar, bugüne kadar oynadıkları 44 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 yenilgi elde etti. Bu maçlarda Rusya 75 gol atarken, kalesinde ise 52 gol gördü.

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN 21. MAÇINDA

Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, ardından katıldığı 3 şampiyonada grup aşamasını geçemedikten sonra Rusya'da bu şanssızlığını kırdı. Şampiyonada bugüne kadar oynadığı 20 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 29 gol atarken, kalelerinde 19 gol gördü.