Spor Rusya Türkiye maçı saat kaçta? Hangi kanalda? Hedef liderlik!

Rusya Türkiye maçı saat kaçta? Hangi kanalda? Hedef liderlik!

Paylaş
Rusya Türkiye maçı saat kaçta? Hangi kanalda?  Hedef liderlik!

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup'ta A Milli Takım'ımızın bu akşamki rakibi Rusya... İlk maçta Ruslara 2-1 yenilen Türkiye, deplasmanda güçlü rakibini yenip hem rövanşı alıp hem de liderliğe yükselmek istiyor. Peki, Rusya Türkiye maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup'ta Türkiye üçüncü maçına çıkıyor. İlk iki maçta bir yenilgi bir galibiyet alan A Milli Takım, deplasmanda bu akşam Rusya ile karşılaşacak. Grupta 3 puanla 2. sırada yer alan Türkiye, güçlü rakibini yenerek birincilik koltuğuna oturmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

RUSYA TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

Rusya Türkiye maçı bu akşam saat 19.00'da Rusya2nın Soçi kentinde bulunan Fişt Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonundan hakem Pawel Raczkowski düdük çalacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İlk maç 1994’te

Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994’te Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan hazırlık maçında karşılaştı.

İki ülke arasındaki ilk maçı Rusya, Dmitri Radchenko’nun golüyle 1-0 kazandı.

22 Nisan 1998’de bu kez Moskova’da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi.

SSCB döneminde 15 maç

Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12’sini kaybetti, 3’ünü kazandı.

Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı.

Haberin Devamı

Maçlar

Türkiye ile Rusya arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Sonuç

20.04.1994 Bursa Özel 0-1

22.04.1998 Moskova Özel 0-1

31.08.2016 Antalya Özel 0-0

05.06.2018 Moskova Özel 1-1

07.09.2018 Trabzon UEFA Uluslar Ligi 1-2

"TÜRK FUTBOLCUSUNUN KALİTESİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rusya karşısında Türk futbolcusunun kalitesini göstermek istediklerini söyledi.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta yarın deplasmanda Rusya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Lucescu, Soçi kentindeki "Adler 1" spor tesisinde kaleci Sinan Bolat ile basın toplantısı düzenledi.

Rusya Milli Takımı'nın farklı bir tarzda futbol oynadığını belirten Lucescu, "Rusya fizik gücü yüksek, uzun toplarla oynayan, tecrübeli oyunculardan kurulu, ikili mücadeleleri fizik gücüyle kazanan, süratli bir takım. Biz ise onlara göre daha farklı oynayan, fizik gücümüz onlarla kıyaslanmayacak kadar farklı olan, daha kısa paslarla oynamaya çalışan bir ekibiz. Bakacağız, yarın kim daha başarılı olacak onu göreceğiz." diye konuştu.

Rusya'nın fizik gücünü zorlayacak bir durumlarının olmadığını kaydeden Lucescu, "Ekibime, Türk futbolcusunun kalitesini ön plana çıkarmaya çalışan, canlılıklarını, tekniklerini, becerilerini ön plana taşımaya çalışan bir futbol oynatmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Lucescu, maçın oynanacağı Fişt Stadı'nda yapılması planlanan antrenmanın yerinin değiştirilme sebebini de açıkladı. Rusya Futbol Federasyonunun bu değişikliği istediğini aktaran deneyimli teknik adam, "Çimler kötü. Bu problemi halledecekler. Biz de bu değişikliği kabul ettik." dedi. ​

Bu arada milli takım, antrenman öncesinde Fişt Stadı'nı gezdi.

Sinan Bolat: "Oynadıkça daha da gelişeceğiz"

Kaleci Sinan Bolat ise milli takımın yeni bir kadrosunun olduğunu belirterek, "Çok genç, üst seviyede oyuncular var. Avrupa'nın büyük takımlarında forma giyen futbolcular bulunuyor. Hepsi çok yetenekli. Oynadıkça daha da gelişeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Oynadıkları son iki maçın çok umut verdiğini dile getiren Bolat, "İnşallah yarınki karşılaşmada istediğimiz oyunu sahaya yansıtıp, maçtan iyi bir skorla ayrılmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından A Milli Futbol Takımı, "Adler 1" antrenman sahasında, teknik direktör Lucescu yönetiminde son idmanını yaptı.

Haberin Devamı

İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık antrenmanda milliler, koşu ve pas organizasyonunun ardından taktik çalıştı.

Milliler, antrenmandan sonra kamp yaptığı otele geçti.