Dünya Rusya yasaktan vazgeçti

Rusya yasaktan vazgeçti

Paylaş
Rusya yasaktan vazgeçti

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi “Rosselhoznadzor”, 16 Mayıs Pazartesi günü Türkiye'den tüm tarım ürünleri ithalatını yasaklama kararından vazgeçtiğini açıkladı. Rus tarım kurumu sadece zararlı haşere içerdiği için bal kabağı ve kabağın 19 Mayıs tarihinden itibaren geçici olarak yasak ürün listesine ekleneceğini bildirdi

Açıklamayı yapan “Rosselhoznadzor” Başkan Yardımcılarından Yuliya Şvabauskene, “Bugün yaptığımız değerlendirme toplantısında Türkiye’den tüm tarım ürünlerine yasak uygulamasına herhalde geçilmeyecek. Türk tarafından hataları düzeltme yönünde olumlu sinyaller alındığı için radikal adımdan şimdilik vazgeçtik. Daha önce ilan ettiğimiz üzere bugün sadece marul ve kıvırcık yasağı uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

19 Mayıstan itibaren ise bal kabağı ve kabak da yasak listesine geçici olarak eklenecek. Türk ürünlerine ek yasaklar tamamen ürünlerin kalitesi ve karantina şartlarına bağlı. Yasaklanan ürünlerde sistematik biçimde Kaliforniya Tripsi olarak bilinen haşereye rastlandığı için geçici yasak getirmek zorunda kalıyoruz. Türk tarafının davranışlarına göre yasak konduğu gibi kaldırılabilir” dedi.

Böylece 1 Ocak yaptırım kararları listesine göre yasaklanan ve daha sonra eklenen tarım ürünleri toplandığında Rusya’nın şu anda sadece Türkiye’den limonu yasaklamadığı ortaya çıkıyor.