Dünya 'Rusya'da kadınlar erkeklerle sevişir'

'Rusya'da kadınlar erkeklerle sevişir'

Paylaş
'Rusya'da kadınlar erkeklerle sevişir'

Dünya sırıkla atlama şampiyonu Yelena İsinbayeva'nın ülkesi Rusya'daki eşcinsellere yasaklar getiren yeni kanunları savunması, Atletizm Şampiyonası'nda tartışma yarattı

Rusya'da 18 yaşının altındakilere eşcinsellikle ilgili bilgi sağlayan kişilerin ağır para cezasına çarptırılmasını öngören yasa, Haziran ayında yürürlüğe girmişti.

İsinbayeva, eşcinsellere destek vermek için tırnaklarına gökkuşağı renklerini süren atlet Green-Tregaro'yu eleştirdi.

İsinbayeva "Milletimiz için endişeliyiz çünkü biz kendimizi normal ve standart olarak kabul ediyoruz" dedi.

İki altın Olimpiyat madalyası, 28 dünya rekoru ve dünya şampiyonluğu olan 31 yaşındaki Rus atlet, ülkesinin eşcinsellere yönelik politikasını şu sözlerle savundu:

"Rusya'da erkekler kadınlarla, kadınlar erkeklerle birlikte olur. Bu tarihten gelen bir şey, Rusya'da bu tarz problemleri hiç yaşamadık, gelecekte de yaşamak istemiyoruz.

Herkesin kendi yaşamı, kendi kararı, kendi duyguları var, buna karışamam. Yalnızca diğer insanların görebileceği şekilde bir ilişkiyi doğru bulmuyorum.

Biz Ruslar, belki Avrupalılardan veya başka ülkelerdeki diğer insanlardan farklıyız. Kendi kanunlarımız var ve herkes bunlara saygı duymak zorunda. Bu benim şahsi görüşüm"

Işınbayeva tartışma yaratan sözlerine bugün yaptığı açıklamayla açıklık getirdi. "İngilizce benim ana dilim değil ve sanırım dün söylediklerim yanlış anlaşıldı" diyen Işınbayeva, "Söylemek istediğim sadece, insanların diğer ülkelerin kurallarına saygı göstermesi gerektiğiydi.

Özellikle de o ülkede misafirseler" ifadesini kullandı. Ünlü atlet, "Ama sporcu arkadaşlarımın görüşlerine saygı duyduğumu ve eşcinsellere cinsel seçimleri yüzünden ayrımcılık yapılmasına şiddetle karşı çıktığımı da belirtmek isterim. Böyle bir ayrımclık olimpiyat ruhuna da aykırıdır" dedi.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı