Siyaset Saadet Partisi'nde kılıçlar çekildi
Paylaş
Saadet Partisi'nde kılıçlar çekildi

Milli Görüş Hareketi İstanbul İl Sorumlusu Selman Esmerer, Saadet Partisi'nin bazı önemli isimleri ve 30 ilçe başkanını da alarak Numan Kurtulmuş'a bayrak açtı

Saadet Partisi'nde en çok delegeye sahip olan İstanbul'daki mevcut yönetimin değişmesini isteyen Esmerer, Olağanüstü İl kongresi için 585 delegenin 400'ünün imzasını aldıklarını açıkladı.

Saadet Partisi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a yönelik muhalif hareket bugün bir adım daha attı. İstanbul Fatih'te bir otelin toplantı salonunu tamamen dolduran ve aralarında SP Eski Genel İdare Kurulu üyesi ve Milli Görüş Hareketi İstanbul İl Sorumlusu Selman Esmerer, Eski GİK üyesi Sadrettin Karaduman, SP Kadın Kolları Başkanı Nagihan Gül Asiltürk ve Eski Refah Partisi Milletvekili Fettullah Erbaş'ın da bulunduğu kalabalık, önce İstanbul için Olağanüstü Kongre, ardından da SP için Olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

585 DELEGENİN 400'ÜNÜN İMZASI TAMAM

'Önce Ahlak ve Maneviyat' yazılı dev bir Necmettin Erbakan posterinin bulunduğu salonda sık sık "Mücahit Erbakan, Efsane Başbakan Erbakan ve Hocaya sadakat şerefimizdir" sloganları atıldı.

Yaklaşık 300 kişiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen ve salona Milli Görüş Hareketi İstanbul İl Sorumlusu olarak tanıtılan Selman Esmerer açıklamayı yaptı.

Esmerer, SP Eski Genel Kurulu üyesi Sadrettin Karaduman'la birlikte önceki gün Ankara'da Erbakan Hoca'yı ziyaret ettiklerini ve bu işi çözmeleri için kendisinden talimat aldıklarını öne sürdü.

SP'nin İstanbul İl Kongresi için 585 delegenin 400'ünün imzasını aldıklarını açıklayan Esmerer, noter tasdikli imzaları basın mensuplarına gösterdi. Basın toplantısının ardından imzalar, SP İstanbul İl Başkanlığı'na götürüldü.

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı