Antalya Saadet Partisi'nden Türel'in projesine destek

Saadet Partisi'nden Türel'in projesine destek

Paylaş
Saadet Partisi'nden Türel'in projesine destek

Saadet Partisi'nden Türel'in projesine destek

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- SAADET Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, AK Partili eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Manavgat suyunun Antalya'ya taşınmasıyla ilgili projesinin doğru olduğunu belirterek, destek çıkılması çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı 'Umut elimizde yeşerecek' projesi kapsamında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, Büyükşehir Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Zübeyde Güler, doğayı yeniden yeşertmeyi umut ettiklerini, yeşil üreten, güçlü, mutlu yaşanabilir bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi.

UMUT ELİMİZDE YEŞERECEK

İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, kaybedilen değerler ve güzelliklerin yeniden kazanılması için ülke genelinde fidan kampanyası başlattıklarını anlattı. Güler, “Ülke olarak son yıllarda ve özellikle geçtiğimiz yaz aylarında, ciddi boyutta orman yangınları yaşadık. Günlerce süren yangınlar karşısında adeta canımız yandı. Bununla birlikte yine ülkemiz, bir grup şirketin çıkarları için beton uğruna büyük bir yeşil alan kaybına uğradı. Doğa üzerinde meydana gelen tahribat açılan yara gittikçe derinleşti. Ancak biz bu yarayı birlikte sarabileceğimize, doğayı yeniden onarabileceğimize inanıyoruz. Yanan ormanlarımızı mahvedilen doğayı hep birlikte yeşerteceğimizi umut ediyoruz. Necmettin Erbakan Umut Ormanı'nda yeniden yeşertebileceğimizi ifade ediyoruz. Adalet, huzur, gelecek ve ülkemiz için 'Umut elimizde yeşerecek' diyoruz" dedi.

MANAVGAT SUYU ANTALYA'YA KAZANDIRILMALI

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen ise 2019 yılında Türkiye'de 75 bin hektar ormanlık alanın zayi olduğunu, 2021 yılında sadece Manavgat yangınında 55 bin hektar alanın yok olduğunu anlattı. 3 yıldır Manavgat suyunun Antalya'ya kazandırılması gerektiğini vurguladıklarını belirten Düzen, “Özellikle Karacaören suyunu içme suyu olarak getirmenin asla kabul edilemez olduğunu ifade ediyoruz. Yapılan araştırmalara göre Karacaören suyu temiz değildir. Mermer, tarım ve insani atıklar nedeniyle birçok sebepten dolayı bu su temiz su değildir. Arıtma tesisinin kurulumu yetmez. Cumhurbaşkanımız devletin yetkilileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Dolayısıyla bu projenin derhal iptal edilmesi Manavgat suyunun Antalya'ya kazandırılması lazım" dedi.

TÜREL'İN PROJESİNE DESTEK İSTEDİ

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Manavgat suyu projesinin Antalya'ya getirilmesiyle alakalı taahhütü olduğunu ve bu rakip olmasına rağmen doğru bir proje olduğunu vurgulayan Ramazan Düzen, “Sayın Başkan İbrahim Ethem Taş olmak üzere bütün idarecilere sesleniyorum. 2 dönem Büyükşehir Belediye Başkanınız olan, bir dönem mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Menderes Türel'in projesine niçin destek çıkmıyorsunuz. Kaldı ki bu proje bizim projemizdi. O su buraya gelmiş olsa Alanya'nın ovalarından Kemer ovalarına kadar bütün ilçelerimizde her bir hanede şaşal su parkesinde 200 yıla yetecek şekilde suyumuz olacak" diye konuştu.

'YANGINA ANINDA MÜDAHALE EDİLEBİLİRDİ'

Ramazan Düzen, “Bu proje hayata geçmiş olsaydı, Manavgat yangını anında sönecekti. O boruların yapılması halinde 1'er kilometrelik 500 metrelik aralıklı istasyonlarda vanaların açılması ve arazözlerin monte edilmesi suretiyle bu yangına anında müdahale edilebilirdi. Bir kozalak bile bomba etkisi yarattı. Bu Antalya için olmazsa olmazdı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı