Dünya Saakaşvili: Ben savcıya gitmem, savcı buraya gelsin

Saakaşvili: Ben savcıya gitmem, savcı buraya gelsin

Paylaş
Saakaşvili: Ben savcıya gitmem, savcı buraya gelsin

Ukrayna'da dünkü intihar girişiminin ardından gözaltına alınan ancak karakola götürülürken taraftarlarınca kaçırılıp 'himayeye alınan' eski Gürcistan Başkanı Saakaşvili, parlamento önünde kurdukları kamp yerinden, "Ben Ukrayna Başsavcısı'nı tanımıyorum. Sahte bir savcıdır, cahilin tekidir. Ben onun ayağına gitmem. Onlar buraya gelsin' dedi

Gürcistan vatandaşlığından 4 Aralık 2015'te çıkarılan eski Gürcistan Başkanı Mihail Saakaşvili'nin Ukrayna'daki evine dün güvenlik güçleri baskın yapmıştı. Bu esnada çatıya çıkan Saakaşvili, intihar tehdidinde bulunmuştu. Daha sonra gözaltına alınan Saakaşvili polis merkezine götürülürken, taraftarları polis aracının önünü kesip Saakashvili'yi himayelerine almıştı. Saakaşvili ve taraftarları halen Ukrayna Parlamentosu önünde kamp kurmuş durumda bekliyor.


Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili çatıya çıktı! Polis zorla indirdi


Gürcistan eski başkanı ve Ukrayna muhalefet liderlerinden Mihail Saakaşvili, kendisinin Ukrayna Başsavcılığı´na ifade vermeye hazır olduğunu, fakat bunun için kendisinin onların ayağına gitmeyeceğini söyledi. Saakaşvili, ancak savcının protestocuların çadır kurdukları kampa gelmesi halinde ifade vereceğini dile getirdi.

'O SAVCI CAHİLİN TEKİDİR. BEN ONU TANIMIYORUM'


Bu sabaha karşı Ukrayna güvenlik güçlerinin baskınıyla gözaltına alınmaya çalışılan Saakaşvili, polisin uzaklaşmasının ardından Ukrayna Parlamentosu´nun yanıbaşında protestocuların kamp kurduğu noktada yaptığı açıklamada, "Ben Ukrayna Başsavcısı´nı tanımıyorum. O, sahte bir savcıdır. Cahilin tekidir. Ben onun ayağına gitmem. O, dört yıl önce yapılan devrime ihanet etmiştir" diye konuştu.

Saakaşvili, diğer taraftan, bir başsavcılık yetkilisinin kampa gelmesi halinde ifade vereceğini idle getirdi. Mihail Saakaşvili ayrıca, Ukraynalılar´ı, bu akşam yapılacak protesto gösterisine katılmaya çağırdı.

Haberin Devamı