Türkiye (Son Dakika) Sabah fabrikaya gelen işçiler, gördükleri manzara karşısında kalakaldı

Sabah fabrikaya gelen işçiler, gördükleri manzara karşısında kalakaldı

Paylaş
Sabah fabrikaya gelen işçiler, gördükleri manzara karşısında kalakaldı

Gaziantep'te 70 işçinin çalıştığı ambalaj fabrikası, bir gecede sökülerek boşaltıldı. Mesaiye gelen işçiler boş fabrikayı görünce şaşkına döndü. Maaşlarını ve tazminatlarını alamayan işçiler ortadan kaybolan patronlarına ulaşmaya çalışıyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde uzun yıllardır ambalaj ve etiket üretimi yapan 'Yükseliş' adlı firma hafta sonu tüm çalışanlarına makineler bakıma girecek" diyerek izin verdi.

Haberin Devamı

Patronlarına ulaşamadılar

Hafta başı itibariyle işe gelmeye hazırlanan işçiler servisin gelmemesiyle kendi imkanlarıyla fabrikaya ulaştı. İşe başlamak için fabrikaya giren işçiler tüm makinelerin sökülerek götürüldüğünü fark etti. Patronlara ulaşamayan işçiler içeride kalan 45 günlük maaşları ile tazminatlarını alabilmek için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fabrika işçisi Cengiz Kileci, patronlarının makineleri sattığını ve kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirterek, "Şu an bekliyoruz, maaşlarımız var, tazminatlarımız var, yıllık izinlerimiz var" diyerek mağduriyetlerini ifade etti.

"Ödeme yapmazlarsa perişanız"

Bir başka çalışan Ahmet Fırat ise, makinelerinin taşınmasının Cuma akşamı meydana geldiğini belirterek, "Akşam 18.30 gibi beni arayıp 'fabrikada olup bitenden haberin var mı' dediler. Normalde 10 saat çalışıyoruz. O gün erkenden 4'te çıkmıştık. Ben de arkadaşa 'herhangi bir sorun yoktu biz çıkarken' dedim. Ama o sıralarda bu makineler taşınmaya başlanmış. Nereye taşındı bilmiyoruz. Telefonla arıyoruz cevap yok, patrona zaten ulaşamıyoruz. Yani bu adam ortaya çıkıp bize bir ödeme yapmazsa gerçekten perişanız" dedi.

Haberin Devamı

Taşınmaya şahit olanları silahla tehdit etmişler

Fabrikada halen çalışan olarak görüldükleri için herhangi bir şikayeti yapamadıklarını belirten Fırat, ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. İşçi Ahmet Fırat, makinelerin söküldüğünü görenlerin ise silahlı kişiler tarafından tehdit edildiğini iddia etti.Çalışanlar, birçok işçinin kıyafetlerinin dahi götürüldüğünü ifade ederken; bir an önce kendilerine yardım edilmesini ve bu sorunun çözülmesini istedi.