Ekonomi Sabancı: Geleceğe daha güvenle bakıyoruz

Sabancı: Geleceğe daha güvenle bakıyoruz

Paylaş
Sabancı: Geleceğe daha güvenle bakıyoruz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Ülkemizin bundan sonraki aşamada ihtiyacı olan yeni anayasanın yapılması çalışması da katılımcı bir prosesle başlamış bulunuyor. Dolasıyla hepimiz umutluyuz, geleceğe daha güvenle bakıyoruz" dedi.

Sabancı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gerek YİK Başkanı Erkut Bey’in konuşması gerekse Ümit Boyner’in konuşması dünyanın ve Türkiye’nin meselelerine çok hakimdi ve çok güzel değerlendirmeler yaptılar" dedi.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün işbirliği ve sorunlara çözüm bulma yönündeki konuşmasınını da çok etkileyici bulduğunu dile getiren Sabancı, şunları söyledi:

"Teşhisler hep aynı... Ekonomide çok iyi gidiyoruz ama dünya ve Avrupa’da sıkıntılar var. Bunun üzerimize getireceği sıkıntılar olabilir, Dolayısıyla temkinli bir iyimserlikle ekonomide ilerlerken cari açığa çare olacak, kalıcı çözüm getirecek politikalar ve çalışmalar yapılıyor. Sayın Bakan bunlarla ilgili bilgi verdi. Dolayısıyla bunları bekliyoruz, bunlara güveniyoruz. Mevcut Hükümetin bundan önceki başarıları var. Dolasıyla bundan sonraki başarılarını da bekliyoruz.
Meclis başarıyla açılışını yaptı. Türk halkı zaten oyunu vermişti, çoğunluğu kuvvetli bir meclisimiz var ve yeni Anayasa çalışmaları var. Ülkemizin bundan sonraki aşamada ihtiyacı olan yeni anayasanın yapılması çalışması da katılımcı bir prosesle başlamış bulunuyor. Dolasıyla hepimiz umutluyuz, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bütün önümüzdeki; cari açık ve yeni anayasa... Bu konuları hep beraber çözeceğimize inanıyorum. İçerideki hava da aynen böyle. TÜSİAD Başkanları ve Bakan aynen bu işbirliği içindeler..."

Haberin Devamı