Cumartesi Postası 'Saçıma aşık oluyorlar'

'Saçıma aşık oluyorlar'

Paylaş
'Saçıma aşık oluyorlar'

Önce 'Popstar'da, sonra Hande Yener'in veliahtı olarak katıldığı 'Veliaht' adlı yarışma programında dikkatimizi çekmişti bu cici kız. Tornacı bir babanın kızı olarak gecekonduda büyüyen ve tezgahtarlıktan gelen Elif Kaya (27) rüyasını gerçekleştirerek ilk albümünü çıkardı. Saçı mı? Evet, ilginç, değil mi? “Saç rengim kendimi anlatabilme gücü veriyor” diyor.

Röportaj: Ömer GÖREN
ogoren.aktuel@gmail.com

Haberin Devamı

Hande Yener’in vokalistiydin değil mi?

Evet. Daha sonra da ‘Veliaht’ adlı yarışma programında Hande’nin veliahtı oldum. Mustafa Sandal ile de hem düet yaptım hem birlikte Türkiye turuna çıktım.

Hande’nin veliahtı oldun programda ama Nükhet Duru şarkıcılık yerine modellik yapmanı önerdi. Üzüldün mü buna?

Hande Yener’le şarkı söylerken ses renklerimiz uyuşmadığı için söylemişti o cümleyi. Kesinlikle üzülmemiştim. Sadece içimden ‘beni tanısaydı da öyle yorum yapsaydı, bir gün albümüm çıktığında söylediklerinin doğru olmadığını görecek’ demiştim. Zaten daha sonra gelip gönlümü almıştı.

Pop Star’ yarışmasında da vardın.

Evet. Osmantan Erkır sunuyordu yarışmayı.

“Tornacının kızıyım”

Kendinden söz etsene bize.

Haberin Devamı

Karadenizli tipik bir ailenin 3 kızının en büyüğüyüm. İstanbul-Çağlayan’da bir gecekonduda büyüdüm. Babam tornacı, annem ev hanımı! Stilistlik ve İngilizce eğitimi aldım. Şan eğitimim sürüyor. İlk bestemi 12 yaşımda yaptım. Birçok bestem var.

Saçın! Çok değişik ama yüzüne, tipine yakışmış.

Aile kökenim Tatar ve Çerkez. Farklı yüz ifademin nedeni bu. Aslında saçımın rengi açık kestane. Saç rengim kendimi anlatabilme gücü veriyor. Reenkarnasyon (yeniden doğuş) diye bir şey varsa, muhtemelen önceki hayatımda siyahi idim.

İnsanların bakışlarından rahatsız olmuyor musun?

Hayır. Aksine çok güzel tepkiler alıyorum. En çok kadınlar beni yolda durdurup bakıyor. Erkekler ise aşık olduklarını söylüyorlar. “Paketleme işinde çalıştım”

Albümünden söz edelim mi biraz da?

5 yıldır Selim Çaldıran’la birlikte üzerinde çalışıyordum. Adımı taşıyan albümde 13 etnik tarzda şarkı var. Bunların 3’ü çocukken bestelediklerim.

Müziğe ilgin ne zaman başladı?

Kendimi hatırladığım zamanlardan beri müzikle yatıp müzikle kalkıyorum. Okuldan eve geldiğimde ders çalışmak yerine konser verecekmişim gibi repertuvar hazırlardım. Ama maddi durumumuzdan dolayı çalışmam gerekti, hayallerimi erteledim.

Hangi işlerde çalıştın?

Ortacılık, paketleme, sekreterlik, kasiyerlik, ön muhasebe, kozmetikçi ve çikolatacıda tezgahtarlık... Tezgahtar olduğum döneme denk gelen albüm çalışmalarım sırasında işe geç kalmamak için 3 yıl stüdyodaki bir odada yaşadım. Tuvalette dahi şarkı mırıldanırdım.

Haberin Devamı

Örnek aldığın şarkıcılar var mı?

Tina Turner, Sting, Shakira, Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu... Aslında isterdim ki dışım Ajda’ya, içim Sezen’e benzesin.

10 yıl sonrasını düşün; kendini nerede görüyorsun?

Yolun başında olsam da dünya starı olmak istiyorum. Biliyorum çok iddialı ama...

“Ben aşkın peşindeyim”

Sevgilin var mı?

(Gülerek) Bilmem... Yok diyelim. Bir erkek olmadan da durduk yerde kendimi aşık hissedebilirim. Özellikle de ilkbahar geldiğinde! Ama evlenip bir aile kurmak da isterim tabii.

Senin camiandan biriyle aşk yaşar mısın?

Sevgilimin hangi camiadan olacağı önemli değil. Ben bir duygunun peşindeyim: Aşk.

Kariyer mi aşk mı?

Bir müzisyene aşık olmuştum. Fransa’da yaşadığı için beni oraya götürmek istedi, ayrıldım. Müziğe çok emek verdim çünkü. Nefsimin, hayallerimi yıkmasına izin vermem. Kendini güzel buluyor musun Öyle harika gözleri, harika dudakları olan tiplerden değilim. Ama genel olarak kendimi güzel buluyor, her yerimi beğeniyorum. Çevremdekiler de söyler; ışığım ve auram çok daha güzeldir.

Haberin Devamı

İstediğin her erkeği elde edebileceğini düşünür müsün?

Evet. Hiç şüphem yok.