Türkiye (Son Dakika) 'Saçma' kararı

'Saçma' kararı

Paylaş
'Saçma' kararı

Balon vurmak için atılan saçma minik Elif'in akciğerini deldi, kalp zarına saplandı. Küçük kız ölümden döndü, havalı tüfeği kullandıran kişi para cezası aldı, tetiği çeken ise ortada yok

İzmir'de geçen yıl balonlara havalı tüfekle atılan saçmanın kalp zarına saplanması sonucu ölümden dönen Elif Çakıcı’nın (8) davası sonuçlandı. İzmir Sulh Ceza Mahkemesi’nde “Taksirle yaralamaya neden olmak” suçundan yargılanan Tanju Vurgun, havalı tüfeğin kendisine ait olmadığını, para karşılığında tüfeği kullandırttığını, bir çalışan olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı 112 gün hapis cezasına çarptırdı.

TETİĞİ ÇEKEN KAYIPLARA KARIŞTI


Bu ceza daha sonra 160 TL aylık taksitler halinde ödenmek üzere 2 bin 240 TL para cezasına çevrildi. Para cezası da hükmün ertelenmesi gereği 5 yıl süreyle ertelendi. Olay sonrasında havalı tüfeği kullandırtan Tanju Vurgun ile yanında bulunan M.L.A. gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Vurgun kısa süre sonra serbest bırakılmış, olayda havalı tüfeği kullanan kişi kaçarak kayıplara karışmıştı. Şüpheli M.L.A. için takipsizlik kararı verilirken, Tanju Vurgun hakkında dava açılmıştı.

DHA

Haberin Devamı