Siyaset Saddam Hüseyin'in kızı Raghad'dan Trump'a övgü
Paylaş
Saddam Hüseyin'in kızı Raghad'dan Trump'a övgü

Saddam Hüseyin’in en büyük kızı Raghad Hüseyin, Donald Trump'ın kendisinden önceki Amerika başkanlarından farklı olarak ülkenin yanlışlarını değerlendirebileceğini açıklayarak Trump'a övgüde bulundu

1979’dan 2003’de yaşanan ABD işgaline kadar Irak’ı yöneten Saddam Hüseyin’in idam görüntülerini hiç izlemediğini ve izlemeyeceğini söyleyen en büyük kızı Raghat Saddam Hüseyin, babasının onurlu bir ölüm yaşadığını açıkladı.

'TRUMP, BUSH VE OBAMA'DAN FARKLI OLACAK'

Ülkesinde yaşanan kaosun sorumlusunun ABD olduğunu açıklayan Raghad Hüseyin, yeni başkan Donald Trump’ın kendisinden önce gelen Bush ve Obama’dan farklı olacağını düşündüğünü belirtti.


Trump’ın siyasi duyarlılığının kendisinden önceki liderlerden daha gelişkin olduğunu düşünen Hüseyin, Irak’ta yapılan hatalar ve Saddam Hüseyin konusunda gerçekleri görebildiğini düşünüyor.

TRUMP İŞGALİ ÖVMÜŞTÜ


Donald Trump başkanlık seçim kampanyasında, geçmişte Irak Savaşı’na karşı olduğunu açıklamış ve Saddam Hüseyin’in “kötü bir adam” olmasına rağmen teröristleri öldürmekte etkili olduğunu anlatmıştı. Trump’ın savaş öncesi ve sonrasında ise işgali övdüğü biliniyor.

DAEŞ'İ DESTEKLEMEYECEK


Bugün 48 yaşında olan ve Ürdün’de siyasi sığınmacı olarak yaşayan Raghad Hüseyin, hayatının iyi olduğunu anlatıyor. Fakat ülkesini çok özlediğini belirten Hüseyin, politik olarak kimseyi desteklememesine rağmen Irak’ın gelecekte bir bütün olarak kalacağına ve savaşların sona ereceğine inanmaya devam ediyor.




Mevcut Irak yönetimi tarafından babasının Baas Partisi’ni ve DAEŞ’i desteklemekle itham edilen Raghad Hüseyin bu iddiaları reddetmekte. Ailesinin DAEŞ’in ideolojisini destekleyemeceğini anlatan Raghad Hüseyin, bu gibi terör gruplarının Irak’ta ancak kendi yönetimleri devrildikten sonra gelişebildiğini ifade etti.

Haberin Devamı