Sade kahve sevmeyenler kilo vermek için ne yapabilir?

Kahve, hayatımızın merkezinde. Tam olarak öyle olmasa da çoğu gün en büyük motivasyonlarımızdan biri değil mi? Sabah uyandığımızda -uyanamadığımızda- kahveden medet umuyor, arkadaş toplantılarının birleştirici gücü oluyor. Gelgelelim, düşüncesizce içilen kahveler bir bakmışsınız yağ olarak geri dönmüş. Kahvenizdeki şeker ve krema sandığınızdan daha büyük düşmanlarınız. Peki sade kahveyi sevmiyorsanız ne yapmalısınız?

15 Ocak 2021, Cuma 11:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Çoğumuz için özellikle sabahları dumanı üstünde tüten bir kahveden daha keyifli bir şey daha yok. Daha sıcak aylarda dumanı üstünde kahve, bir buzlu kahveye dönüşüyor. Sadece kokusu bile bazen yataktan çıkarmaya yeterken, konu kahveyi sade içmeye geldiğinde dış dünyadan gelen baskılar konusunda yılmamaya çalışıyor olabilirsiniz. 

Pek çok düzenli kahve tüketicisi kahvelerini genelde süt ya da kahve kremalarıyla tercih ediyor. Hatta şekerle. Kahvenin acı tadına ve asidik yapısına alışmak bazıları için zaman alıyor. Kahveyi şekerli içmek, zararlı işlenmiş şekeri bünyemize almamızın yollarından sadece biri. 

Kahvenizi zaten şekersiz ve kremasız içiyorsanız sorun yok. Ama şekersiz ve kremasız bir kahve gözünüzü korkutuyorsa size anlatacaklarımız var.

Kahvenizi zaten şekersiz ve kremasız içiyorsanız sorun yok. Ama şekersiz ve kremasız bir kahve gözünüzü korkutuyorsa size anlatacaklarımız var.

Kahve kremaları

Kahve reyonlarındaki güzel ambalajlı kahve kremaları sizi kendine çekiyor olabilir. Ama bu kremaların içinde tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kimyasal madde ve şeker olduğunu da bilin. Bu maddeler arasında glikoz şurubu, mısır şurubu, yapay aromalar, bitkisel bazlı yağ, dipotasyum fosfat, topaklanmayı önleyici ve renklendiriciler gibi katkı maddeleridir. 

 Kahve kreması yerine ne yapabiliriz?

Kahve kreması yerine ne yapabiliriz?

Bu noktada aslında en iyisi yulaf sütü. Çünkü nötr bir tadı ve harika bir dokusu var. Ancak yulaf sütü bulamıyorsunuz elbette yine en büyük dostunuz bitkisel kremalar.


 Ev yapımı bitkisel krema nasıl yapılır?

Ev yapımı bitkisel krema nasıl yapılır?

Yeşilist'ten aldığımız tarife göre malzemeler:

  • 1 teneke hindistan cevizi sütü (400 ml)
  • 3 çorba kaşığı akağaç şurubu (45 ml)
  • 1 çorba kaşığı vanilya (15 ml)

Yapılışı

Tüm malzemeleri blender’a atın ve 30 saniye ila 1 dakika arası karıştırın. Hava geçirmeyen kavanozda 6 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha az ya da fazla kremaya ihtiyacınız varsa ölçüleri ihtiyacınıza göre oranlayabilirsiniz.

 Peki ya tatlandırmak için?

Peki ya tatlandırmak için?

Bal

Her ne kadar süper besin olarak geçmese de tatlı açlığınızı fazlasıyla giderdiği için bal, şekerin yerini alabilecek bir alternatif. Çiğ, seyreltilmemiş, işlenmemiş halinde bal vücudu besin değerleri açısından zenginleştirir.

Anti-mikrobik özelliği sayesinde hastalığa sebep olan bakterileri öldürür, karın ağrılarının, ülserin, hassas bağırsak sendromunun geçmesinde yardımcıdır. Fakat kalorilerden kaçınmak istiyorsak, tatlılardan uzak durmalıysak, ya da kilo vermeyi düşünüyorsak, bal çok da iyi bir seçim olmayabilir.


Ham kakao

Ham kakao

Bu süper besin kahvenize süper bir tat vermekle beraber, aynı zamanda magnezyum, demir ve antioksidanları yüksek oranda içinde barındırdan kakao aynı zamanda kalp ve kan dolaşımına da iyi geliyor.


Kakule

Kakule

Kahvenizle beraber kullanmak içinse bir kürdanın ucu ile kakule yağına batırıp kahvenizi bu kürdan ile karıştırmanız yeterli. Daha fazlası ilk başlarda ağır gelebilir, ama uyarıyoruz bir kere kakuleli kahve içtikten sonra bu tadı hep arıyor olucaksınız.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Çocukları diyet bağımlısı kültürden uzak tutmak: Çocuklar nasıl 'beden olumlama' bilinciyle yetiştirilir?