Öncelikle
- Piercingini temiz tut.
- Ellerini yıkamadan dokunma.
- İyileşmeden piercingini değiştirme
- Orada olduğunu unutma.
- Delim sonrası oluşabilecek sorunların farkında ol.
- Yetişkin bir insansın, piercing'inin sorumluluğunu al.
Piercing takıldıktan sonra 24 saat o bölgeye dokunma. Dokunacağın zaman ise ellerini iyice yıkamaya özen göster. Kir, yağ gibi şeyler delik açılan bölgenin iyileşmesini engelleyebilir ve hatta enfeksiyona neden olabilir.
İlk yöntem antibakteriyel sıvı sabun, bebek şampuanı veya piercing temizleme sabunlarıyla piercingi ve bulunduğu bölgeyi günde iki defa sabun artığı kalmayacak şekilde yıkayarak yapılır. Yıkanan bölge kağıt havlu kullanılarak kurutulmalı. Ancak bu şekilde piercing bölgesi kuruyabilir.
Bir bardak suya çay kaşığının 1/4 oranında deniz tuzu koyarak solüsyonunu kendin hazırlayabilirsin. Bunun için eczanelerde satılan hazır okyanus suları ya da piercing iyileştirme ve temizlemesi için hazırlanmış hazır bakım ürünlerini de kullanabilirsin.
Unutma ki yeni piercingin ilk bir haftalık süreçte çok hassas ve enfeksiyona açık olacaktır. Piercing vücudunda yeni olduğu için sürekli oynama ve dokunma ihtiyacı hissedebilirsin. Piercinglerine ellerini anti bakteriyel sabunla yıkamadan kesinlikle dokunma. Eğer mümkünse muayene eldiveni kullan.
İlk delim uygulamalarında belli bölgelerde şişme oranları gözetilerek uzun küpelerle delim yapılır. İlk delimde kullanılan materyaller yaranın sağlıklı bir şekilde iyileşmesi için tasarlanmıştır, iyileşmemiş bölgede küpe değiştirmek yaranın yeniden açılması ve enfeksiyon gibi pek çok riski beraberinde getirir. Piercinglerin iyileşme süreleri bölgeye bağlı olarak değişir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Eğer piercing deliğin etrafında kalın sarı iltihap, etrafında kızarıklık ve cildinizde ateşlenme ateşlenme hissedersen hemen okyanus suyu kullanmaya başla. Eğer septomlar ağırlaşır veya devam ederse mutlaka doktora görün. Enfeksiyon sıklıkla temiz tutulmayan ve kirli ellerle yeni piercinge dokunmayla oluşur.
Kaşınma ve renk değişimi de iyileşme sürecinin olağan bir parçasıdır. Delik açılan bölgede yeni hücreler oluşacağı için kaşınma meydana gelir. Yine aynı şekilde delik açılan yerden bir miktar sıvı gelebilir. Bu sıvıya lenf denir ve cildin renginin değişmesine neden olabilir.