Derya Özel Sadece fit olmak değil
HABERİ PAYLAŞ

Sadece fit olmak değil

Haberin Devamı

Sadece fit olmak değil

Geçenler 150 tane birbirinden güzel, akıllı ve girişimci kadının katıldığı B-Fit Kongresi'nde konuşmaya katıldım.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sağlıklı yaşam merkezleri olan B-Fit şubelerinin girişimci kadınlarının hikayelerini dinledim. Sıra dışı hikayelerin hepsi belki de kendini aşmak isteyen bir çok kadın için ilham verecek cinstendi. Anneleri için o merkezi açan hayırlı evlatlar mı ararsınız, hamileyken 'benim kendi işimi yapmam gerek' diyerek, merkezi karnı burnunda açan kadınlar mı arasınız... Düştüğü yerden kalkıp dizleri kanayarak şimdi kendi işinin patronu olan kadınlarla geçirdiğim o bir saat paha biçilemezdi.



Bu merkezi kadınlar sadece fit olmak için açmıyorlar. Hepsinin yaşam tarzı değişiyor, hayata bakış açıları, özgüvenleri ve sosyal çevreleri güçleniyor. Kadının sosyalleşmesini sadece altın gününden ibaret sananlara inat, bu kadınlar kendi işlerinin patronu olarak diğer kadınların da hayatlarına sihirli değneklerini sallıyorlar.

Sağlıklı yaşamın sadece spordan ibaret olmadığı, hayatının yeniden inşaa edilmesi gerektiğini gören güçlü ve cesur kadınların dünyayı güzelleşireceğine inancım çok büyük. Önce sosyalleşmek, sonra öğrenmek ve sonra girişimci ve cesur olmak çok önemli. Kongrenin son konuşmacısı olarak konuşmanın sonunda bu kadar tatlı periyi bir arada bulmuşken, hep bir ağızdan 'Kalbimden sevgiyi, hayatımdan iyi insanları, evimden bereketi ve ellerimden şifayı eksik etme' diyerek sihirli değneklerimizi tüm güzellikler için salladık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder