Sadece keyfine düşkünler için: Ekran karşısında atıştırmalık 8 tarif

Televizyon karşısında bir şeyler atıştırmayı seviyorsanız bu haberimiz tam size göre. Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve televizyon karşısında keyifle yiyebileceğiniz 8 tarif için haberimize bir göz atın.

13 Haziran 2020, Cumartesi 16:07 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ekran karşısında vakit geçirmeyi seviyorsanız ve televizon izlerken atıştmalıklar tüketiyorsanız, haberimizde birbirinden lezzetli 8 tarif var.

Ekran karşısında atıştırmalık 8 tarif


Zeytinli sable tarifi

Zeytinli sable tarifi

Zeytinli sable malzemeleri

  • 200 gram un
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 8 dal taze biberiye
  • Karabiber
  • 150 gram tereyağı
  • Tuz

Zeytinli sable yapılışı

Un, rendelenmiş parmesan peyniri, zeytin, ince kıydığınız biberiye ve karabiberi karıştırma kabına alınıp karıştırın. Tereyağını ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alıp yoğurun ve bir merdane yardımı ile açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tuz serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Zeytinli sable soğuduğunda servis edin.


Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye malzemeleri

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 bardak Hindistan cevizi
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 bardak un

Üzeri için:

  • 1 bardak kadar pudra şekeri
  • 1 bardak kadar Hindistan cevizi

Pişmaniye kurabiye yapılışı

Margarin, Hindistan cevizi, pudra şekeri ve sıvı yağı derin bir kabın içerisinde krema gibi olana kadar karıştırın. Az az un ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, yuvarlayın. Şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye pişmaniye kurabiye toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı kızarana kadar pişirin. Derin bir tabağa pudra şekeri ve Hindistan cevizini koyup karıştırın. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan fırından alın. Soğumadan bu karışıma bulayın. Ardından tekrar tepsiye dizin ve iyice soğuyunca servis edin.

Küllü kurabiye tarifi

Küllü kurabiye tarifi

Küllü kurabiye malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao

Küllü kurabiye yapılışı:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, ayçiçek yağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle yoğurma işlemine başlayın. Toparlanan hamuru küçük parçalara ayırıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirin. Pudra şekeri ve kakaoyu çukur bir kasede karıştırın. Soğuyan kurabiyeleri bu karışıma batırıp bekletmeden servis edin.


Karabuğdaylı kakaolu hurma topu tarifi

Karabuğdaylı kakaolu hurma topu tarifi

Karabuğdaylı kakaolu hurma topu malzemeleri

  • 1 su bardağı çiğ, kavrulmamış karabuğday (20 dakika ıslatılmış ve kurulanmış)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı çiğ kakao
  • 6-8 adet büyük boy yumuşak hurma
  • 1-2 yemek kaşığı tahin (tercihe göre)

Karabuğdaylı kakaolu hurma topu yapılışı

Bütün malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar iyice ezilene dek öğütün. Karışımdan küçük toplar yuvarlayın. İsteğinize göre; sade, kakaoya, Antep fıstığına veya Hindistan cevizine bulanmış şekilde servis edin.


Limonlu kurabiye tarifi

Limonlu kurabiye tarifi

Limonlu kurabiye malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tane büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir buçuk adet limonun suyu
  • Dört buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

Üzeri İçin

  • 1 tane limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Limonlu kurabiye yapılışı

Derin bir kaba yumurta ile toz şekeri katıp mikserle çırpın. Üstüne limon suyunu ve sıvıyağını ekleyip tekrar çırpın. Ayrı bir kasede kabartma tozunu unu ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı sıvı karışıma ilave edip hamuru yoğurun. Hazırlanan hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru fazla inceltmeden açın. Tercih ettiğiniz kurabiye kalıpları ile ya da bir bardakla hamuru kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayıp kesilen kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üstüne rendelenmiş limon kabuğu ve pudra şekeri serpin.


Muzlu kek tarifi

Muzlu kek tarifi

Muzlu kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 adet muz
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Muzlu kek yapılışı

Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şekerle birlikte krema halini alana kadar çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Kabuğunu soyduğunuz muzları bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz için katın. Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını miksere gerek kalmadan karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin. Muzlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Caprese bisküvi tarifi

Caprese bisküvi tarifi

Caprese bisküvi malzemeleri

  • Yarım çay bardağı kurutulmuş domates
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı su
  • Üzeri için
  • Deniz tuzu
  • Fesleğen

Caprese bisküvi yapılışı

Kurutulmuş domates, fesleğen, salça ve rendelenmiş mozzarella peynirini pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Harcı geniş bir karıştırma kabına kalın. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Bir bıçak yardımıyla kare parçalar kesin. Üzerlerine değirmen tuz ve fesleğen serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Şeftalili tart tarifi

Şeftalili tart tarifi

Şeftalili tart malzemeleri

Tart tabanı için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 175 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 2 su bardağı krema
  • 1 paket vanilin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu

Kaplaması için:

  • 6-7 adet şeftali
  • File fındık

Şeftalili tart yapılışı

Tabanı için soğuk tereyağı, un, vanilin, tuz ve şekeri kırıntı olana kadar rondoda karıştırın sonrasında içine bir çırpılmış yumurta ilave edin. En az 30 dk buzdolabında bekletin. Hamuru açıp tart kalıbına koyun ve çatalla delin. Tekrar buzdolabında 30 dk bekletin. Sonrasında üzerine bakliyat ya da tart ağırlığı koyup 180 derece fırında 15 dk pişirin üzerini açıp 5 dk daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu esnada krema için gerekli malzemeleri çırpın. Tartın üzerinin kaplayın ve dilimlenmiş şeftalileri dizin. Fındığı serpip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri