Siyaset Sadullah Ergin, 'Alevi Hakim'i anlattı
Paylaş
Sadullah Ergin, 'Alevi Hakim'i anlattı

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında geçen telefon tapelerindeki "Alevi Hakim" sözlerine açıklık getirdi

Hatay Kayıtlar için "GDO'lu tapeler" diyen ve belli cümlelerin ayıklanarak toplumun yönlendirilmek istendiğini savunan Ergin,şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bunlar. Genetiği değiştirilmiş kayıtlar. Onlar kayda alınıyor, belli cümlele ayıklanıyor. Geride kalan kısmı toplumu manüple etmeye dönük kısmı servis ediliyor. O açıdan siz ne derseniz deyin kendi meramızını anlatmakta zorlanırsınız. Belli cümleler kesilmiş. Aynı noktadayım. Gayri resmi, yasa dışı dinlenmiş kayıtlar. Şunun sorgulanması lazım. Bu kadar çok kayıt nasıl yapıldı, rahatça servis ediliyor. Kimse dönüp niye böyle oldu diye sorgulamıyor. Sorgulanması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakan Bakanların üst düzey bürokrasınin bu kadar yaygın dinlenmiş olması hususudur. Bunun üzerine gidilmesi lazım. Burada günde 20 program yapıyoruz. Her birinde ayrı ayrı ifade ediyoruz. Hatay’a baktığınızda Arabı, Alevisi sünnisi, hristiyani, Musevisi inanını inanmayanı 1.5 milyon insanı geleceğe taşımak zorundayız diyoruz. .

Kastı aşan bir yorum kimse yüklemesin

Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan 'ın büyük tepki gösterdiği HSYK'nın yapılandığı dönemde Adalet Bakanıydı. Ergin, "Siz de safmışız, aldatılmışız diyor musunuz?" şeklindeki soruya cevap verirken, "Bugünkü tabloya bakarak 2010 yılını değerlendirirsek doğru yere gidemeyiz. CHP ve YARSAV'ın isteğiyle Anayasa Mahkemesi 'tek oy' sistemini iptal etti. Ortaya çoğulcu değil,çoğunlukçu bir yapı çıktı. Bizim öngördüğümüz modelde böyle bir sonuç çıkmazdı" ifadelerini kullandı. Ergin, "Yargıdaki cemaat yapılmasından sorumlu musunuz?" sorusuna ise, " Görev yaptığım süre içindeki iş ve işlemlerden elbette sorumluyum. Ama bizim hazırladığımız model Anayasa Mahkemesi tarafından bozulmasaydı sonuç farklı olurdu"cevabını verdi. Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan'ın HSYK'ya seçilen ve "cemaatçi" olduğu öne sürülen 13 üyeye "alnı secdeli insanlar" olduğu için ses çıkarmadığı idialarına , "Bizden hiçbir şeye itibar etmeyin"karşılığını verdi.

Sadullah Ergin, 1 milyon kişinin dinlendiği idialarına ilişkin soruya cevap verirken Adalet Bakanlığı'nın kimlerin dinlendiğinden haberdar olmasının mümkün olmadığını hatırlattı. Yasa dışı dinlemelerin seçim sonuçlarını etkilemeye dönük kullanıldığını, toplum mühendisliğinin hedeflendiğini anlatan Ergin, halkın buna itibar etmediğini de savundu. Ergin, suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı sorusuna, "Kaynağına uluşılırsa elbette şikayetçi olurum. İki kişi arasındaki konuşma kimseyi alakadar etmez"cevabını verdi.Ergin, tapelerle kendisine şantaj yapılıp yapılmadığı sorusunu da cevapladı. Sadullah Ergin, kayıtlardan tapelerin ortaya çıkmasından sonra haberdar olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı