Gündem Şafak öğretmene Gül desteği

Şafak öğretmene Gül desteği

Paylaş
Şafak öğretmene Gül desteği

Kemik kanseri tüm vücudunu saran Şafak öğretmenin Amerika'da 1 milyon dolar tutan tedavi masrafını devlet ödemiyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi

ATAMA BEKLİYORDU

Haberin Devamı

Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunu olan ve öğretmenlik için atama bekleyen 25 yaşındaki Şafak Bay, 5 yıldır kemik kanseriyle mücadele ediyor.

Şafak öğretmen dizine, omzuna ve akciğerlerine sıçrayan kanserden tedaviyle kurtuldu. Ancak geçen yıl yeniden akciğerlerinde ortaya çıkan kanser, bu kez tüm vücudunu sardı. Türkiye’de tedavi olanakları biten Şafak Bay’ın yaşaması için tek umudu Amerika’ya gitmekti. Ancak 1 milyon dolara mal olan tedaviyi devlet ödemiyordu.

TWITTER’DAN ÖĞRENDİ

Şafak öğretmen için sosyal paylaşım sitesi Twitter’da başlatılan kampanya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşerek tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Yarın Amerika’nın Houston kentine gidecek olan Şafak öğretmen “Cumhurbaşkanı Gül’ün ve bakanların desteğini unutmayacağım. En büyük hayalim sağlığıma kavuşup öğretmen olarak atamamın yapılması” dedi.