Safranbolu Safranbolu'da restore edilen tarihi cami ibadete açıldı

Safranbolu'da restore edilen tarihi cami ibadete açıldı

Paylaş
Safranbolu'da restore edilen tarihi cami ibadete açıldı

Safranbolu'da restore edilen tarihi cami ibadete açıldı

Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU(Karabük),(DHA) – KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, 1661 yılında ibadete açılan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camii, restore edilerek yeniden kullanıma açıldı.

Tarihi Çarşı Bölgesinde Osmanlı döneminden kalma, avlusunda güneş saati, 2 gözlü muvakkithane, tuvalet ve şadırvan bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2,5 yıllık çalışmasının ardından restore edilerek düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yaptığı konuşmada, "Son 16 yıl içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 5 bin 250 eserin restorasyonunu gerçekleştiren bir yapıya kavuştuk. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da restorasyonlar yapıyoruz. Safranbolu'da bugüne kadar 32 eserin restorasyonunu gerçekleştirdik. Şu anda 5 eserimizin restorasyonu devam ediyor. Bunlardan en büyüğü Dedeoğlu Camii. İnşallah bu yıl içerisinde onunda yapımını tamamlayıp milletimizin istifadesine sunmayı düşünüyoruz.’’dedi.

Karabük Valisi Fuat Gürel ise,"Hem İbadetimizi yapacağız ama aynı zamanda şehrimize gelen birçok turist var. Dünyanın değişik yerlerinde misafirleri burada ağırlıyoruz. Bir cami nasıldır, 1600'lü yıllarda cami inşaatı nasıl yapılmış, onunla ilgili ziyaret ettiği yerler. 26 yıllık kamu görevlisi olarak son yıllarda özellikle bu tür restorasyonların, geçmişe olan bu tür yatırımların çok daha iyi şartlarda olduğunu, daha fazla binanın, eserin restore edildiğine şahitlik ediyoruz, öncelik etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı