Gündem Sağlık Bakanlığı başvuru (kura) sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı başvuru (kura) sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı başvuru (kura) sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları 10 gün önce sona erdi. İŞKUR üzerinden yapılan başvuruların ardından kura sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor ama Saplık Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklama henüz yok. Bu nedenle adaylar sürekli olarak "Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyor.

On binlerce adayın gözü kulağı Sağlık Bakanlığı'nda... 4 Ocak'ta sona eren başvuruların ardından işçi adayları günlerdir, başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sonuçlarla birlikte açıklanacak olan sınav yeri ve zamanı da araştırılan bir başka konu durumunda...

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sağlık Bakanlığı'ndan başvuru sonuçlarına ilişkin ne resmi siteden ne de sosyal medyadan bir açıklama yapılmış değil... Başvuru sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. Sonuçların hemen ardından da sınav yeri ve sınav tarihi belli olacak. Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “www.yhgm.saglik.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK KİŞİLER

İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

SINAVI GEÇENLER NE ZAMAN İŞE BAŞLAYACAK?

Atamaya hak kazanan adaylardan doğum, hastalık, askerlik gibi nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını belgelendirerek Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla göreve başlamalarına engel durumun sona ermesini müteakip en geç 30 gün içinde göreve başlamaları sağlanacak.