Gündem Sözlü sınav yerleri belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı?

Sözlü sınav yerleri belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı?

Paylaş
Sözlü sınav yerleri belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere 6 bin 409 sürekli içi alınacağını duyurmuştu. On binlerce kişi başvurularını İŞKUR üzerinden tamamladı. 4 Ocak'ta sona eren başvuruların ardından şimdi adaylar, "Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye soruyor. Öte yandan adaylar sözlü sınav tarihini ve yerlerini araştırıyor.

İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı için başvuran on binlerce kişi, 6 gündür sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar, günbegün gelişmeleri takip ederek "Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sağlık Bakanlığı'ndan başvuru sonuçlarına ilişkin ne resmi siteden ne de sosyal medyadan bir açıklama yapılmış değil... Başvuru sonuçlarının ardından sözlü sınav yapılacak. İşte o gün adayların sınav yeri ve sınav tarihi belli olacak. Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “www.yhgm.saglik.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK KİŞİLER

İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

SINAVI GEÇENLER NE ZAMAN İŞE BAŞLAYACAK?

Atamaya hak kazanan adaylardan doğum, hastalık, askerlik gibi nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını belgelendirerek Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla göreve başlamalarına engel durumun sona ermesini müteakip en geç 30 gün içinde göreve başlamaları sağlanacak.