Gündem Sağlık Bakanlığı Kartal bebek iddialarını yalanladı

Sağlık Bakanlığı Kartal bebek iddialarını yalanladı

Paylaş
Sağlık Bakanlığı Kartal bebek iddialarını yalanladı

Sağlık Bakanlığı'nın, Kartal bebeğin tedavi için Almanya'ya yönlendirilmesi ve ücretsiz yapılabilecek bir ameliyata para toplanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. Ancak Bakanlık, bu iddiaları yalanladı

20 günlükken kalbine giren bir mikrop sonrası kalp yetmezliği meydana gelen 10 aylık Kartal bebek hayata tutunmaya çalışıyordu. Şu an yoğun bakımda tedavi altında olan Kartal bebeğin yaşayabilmesi için acilen kalp nakli olması gerekiyordu.

Tedavilere olumlu yanıt vermeyen ve durumu giderek ağırlaşan Kartal bebeğin tek seçeneğinin kalp nakli olduğu açıklanmıştı. Ancak Türkiye'de Kartal bebek kadar küçük bebeklere nakil maalesef yapılamıyor.



Almanya'daki bir hastane tarafından kabul edilen Kartal bebek, bir aydır bu hastanede yatıyor.

Birçok masrafı kendi imkanlarıyla karşıladığını belirten aile, "Ancak sigortamız olmadığı ve Almanya vatandaşı olmadığımız için Kartal'ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 euroya ihtiyacımız var" açıklamasında bulunmuştu.


SOSYAL MEDYA SEFERBER OLDU


Zamanı giderek daralan Kartal bebek için sosyal medyada #kartalbebekiçinkalpnakli hashtagi oluşturuldu. Binlerce kişi "Kartal bebeğin kalp atışı olun" diyerek, Kartal bebeğe destek oldu. Yaşaması için kalp nakline ihtiyacı olan Kartal bebek, yardım elinin uzanmasını bekliyordu.

Kartal bebeğin annesi Ahu Kahraman Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oğlu için gerekli olan paranın toplandığını dile getirdi.