Gündem Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı sözlü sınavları ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı sözlü sınavları ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı sözlü sınavları ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 sürekli işçi alımı için başvurular bugün sona eriyor. Şimdi on binlerce adayın önünde sözlü sınavlar var. Başvuruların bitişiyle en sık sorulan soru "Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı sözlü sınavları ne zaman?" şeklinde... İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi başvuruları 31 Aralık-4 Ocak tarihleri arasındaydı. 6 bin 409 sürekli işçi alımı için on binlerce kişi başvuru yaptı. Şimdi adaylar daha krtik bir sürece girdi. Sağlık Bakanlığı'nca başvuruları kabul edilenler şimdi sözlü sınava tabi tutulacaklar. Peki, sözlü sınavlar ne zaman?

Haberin Devamı

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'nca sürekli işçi alımı sözlü sınavlarının ne zaman yapılacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak. İşte detaylar...

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ’NDE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerindeki ilan edilen tüm kadrolara iş başvurusunda bulunanlar, il sağlık müdürlükleri tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

Haberin Devamı

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecek.

Adayların sınav yeri, sınav tarihi, sınav sonuçları, itiraz sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri ile diğer her türlü duyurular sınavı gerçekleştirecek olan il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek.

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanından itibaren 3 iş günü içinde sınav sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini sınav kurulu veya kurullarına sunulmak üzere il sağlık müdürlüklerine yazılı olarak verebilecek.

Sınav kurulu veya kurullarınca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle kadro sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm ile KPSS'de başarılı olmak yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek.

Atamaya hak kazanan adaylardan doğum, hastalık, askerlik gibi nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını belgelendirerek Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla göreve başlamalarına engel durumun sona ermesini müteakip en geç 30 gün içinde göreve başlamaları sağlanacak.

Haberin Devamı