Beden Sağlığı Sağlık Bakanlığı'ndan 'H3N2 virüsü' açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan 'H3N2 virüsü' açıklaması

Paylaş
Sağlık Bakanlığı'ndan 'H3N2 virüsü' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fransa'da binlerce kişinin ölümüne neden olan 'H3N2 virüsü' ile ilgili "Bizde giderek azalan ama Avrupa'da halen etkisini gösteren bir salgın. Bizim için şu an risk oluşturmuyor. Bununla ilgili 'Ulusal Grip Eylem Planı'mız devrede" dedi

Tarsus'taki 600 yataklı hastanenin inşaatında inceleme yapan Sağlık Bakanı Koca, daha sonra Mersin Valiliği'ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Koca, Fransa'da binlerce kişinin ölümüne yol açan 'H3N2 virüsü' ile ilgili soruyu yanıtladı.

Haberin Devamı

Koca, "Bizde benzer bir durum yok. Fransa'da olan salgını resmi bir açıklama olarak almadık ama haberlerden gördüğümüz kadarıyla ciddi bir salgının olduğunu biliyoruz. Genelde 75 yaş üstü hastayı etkileyen bir grip. Bizde ise grip salgınının mevsimsel dönemleri oluyor ve özellikle kasım, aralık, ocak, şubat ve mart gibi seyrediyor. 2009'da 'H1N1' salgını tüm dünyada görülmüştü. Hayvanlardan insana geçme şekliyle hatta 'domuz gribi' adı almıştı.

ULUSAL GRİP EYLEM PLANI'MIZ DEVREDE

Geçen haftalara göre bugünlerde yüzde 20'ye yakın grip hastasının azaldığını söyleyebilirim. Bizde giderek daha azalan ama Avrupa'da; Almanya ve Fransa'da halen etkisini gösteren bir salgın var. Bununla ilgili 'Ulusal Grip Eylem Planı'mız devrede" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA