Eğitim - Kariyer 'Sağlık meslek liseliler mutlaka fakülte bitirmeli'

'Sağlık meslek liseliler mutlaka fakülte bitirmeli'

Paylaş
'Sağlık meslek liseliler mutlaka fakülte bitirmeli'

Lise son sınıf öğrencilerine konferans veren Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan "Mutlaka fakülte bitirmelisiniz" dedi

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinliği Erzurum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümü 11’inci sınıfta eğitim gören 134 öğrenciye, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan konferans verdi.

Sağlık Meslek Lisesi mezunu olup çalışmak yerine üniversite okumanın önemine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Meslek Lisesi mezunu olmak yeterli değildir. Esas olan bu meslekte üniversite eğitimini tamamlamaktır. Bireyin bilişsel ve algısal yönünün güçlü olması, hem kendi yaşamını daha kaliteli hale dönüştürmesi hem de insanlara daha iyi bakım ve hizmet verebilmesi açısından önemlidir. Fakülte bitirdiğinizde mesleğinizi üst düzeye taşımış olacaksınız, aynı zamanda yaşamınızı kaliteli hale getirmiş olacaksınız. Mutlaka fakülte bitirmelisiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erzurum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yücel Demirci, kariyer günleri düzenleyen Yatukiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür ederek "Öğrencilerin ufkunu açmak, üniversite okumanın gerekliliğini daha iyi kavramaları için güzel bir çalışma oldu. Ayrıca Yakutiye Belediyesi okul bahçesini öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için çalışma yaptı. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

DHA