Sigorta Sağlık poliçeleri corona virüs’ten ‘pozitif’ etkilendi
Paylaş
Sağlık poliçeleri corona virüs’ten ‘pozitif’ etkilendi

Pandeminin etkileri tüm sektörlerde olduğu gibi sigorta sektöründe de sürüyor. COVID-19 öncesinde sigorta sektöründe özellikle de sağlık sigortası alanında algı ve toplumsal bilinç oldukça zayıfken, riskin hayatımızı ele geçirmesiyle birlikte toplumda sağlığın ne denli önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu.

İşte tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID 19 Pandemisi, özel sağlık sigortaları konusunda halkın bilinçlenmesinde önemli rol oynadı. Bu süreçte COVID 19 tedavi giderlerini jest uygulaması kapsamında teminat altına alan sigorta şirketlerinin katkısı da önemliydi. Toplumda artan risk algısı, sağlık sigortalarına olan talebi de artırdı. Nisan-mayıs ayında sağlık sigortalarında beklenin üzerinde bir ivme yakalandı.

Haberin Devamı

Sağlık sigortalarında yüzde 25 artış yaşandı

Sağlığın hayattaki en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “COVID-19 salgın hastalığı bizlere sağlığın aslında çok büyük bir risk olduğunu ve hayatı bir anda durdurabileceğini gösterdi. Salgın ile birlikte toplum olarak sağlığımızın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anladık. Bu anlamda pandemi öncesinde oldukça düşük olan toplumsal bilincin, sağlık sigortalarında oldukça yükseldiğini söyleyebilirim. Tüm branşlarda pandeminin etkisiyle öngörülen oranlarda düşüş yaşanırken sağlık sigortasında aksine talebin artmış olduğunu gördük’’ dedi.

Sağlık sigortalarında Mart ayından bu yana yaklaşık yüzde 25 artış olduğunu kaydeden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Pandeminin etkisini olumlu anlamda gördüğümüz tek unsur, sağlık sigortalarına yönelik bilincin artışı oldu. Bu dönemde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası adetlerimizde de yüzde 10’lık bir artış trendi mevcut” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm salgınlar teminat altında

Türkiye’de sağlık sigortaları konusunda önemli bir oyuncu olan Allianz Türkiye de bu süreçte önemli bir adım attı. Önce COVID 19’un tedavi giderlerini sağlık poliçelerinde teminat içine alan şirket sonrada yaşanması muhtemel tüm salgınları da teminat altına aldı. “Sağlık sigortasının bugünler için olduğunu unutmamamız gerekli” diyen Sağlık Sigortaları Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, “Tüm sigorta şirketlerinin Covid-19’u teminat altına alması sigortaya olan ilgiyi, sigorta farkındalığı artırdı” dedi. Özdemir, Pandemi ile birlikte sağlık sigortası branşında diğer branşlar gibi bir düşüş yaşanmadığını belirterek, “Pandeminin teminat altına alınmasıyla tüketicilerde farkındalığın geliştiğini gözlemliyoruz. Sağlık dışındaki branşlarda düşüşler yaşansa da şimdi yavaş yavaş her şey normale dönmeye başladı” dedi.

Fiyatlar artmayacak!

Öte yandan Pandemi sürecinde en çok konuşulan konulardan birisi de COVID 19’un teminat kapsamına alınması ile birlikte sigorta şirketlerinin yükünün artacağı ve bu yüzden sağlık poliçelerinde fiyatların artacağı yönündeydi. Bu konuda Özdemir’in açıklamamaları da konuyu açıklar nitelikte. Özdemir, sağlık sigortasında fiyatların pandemi nedeniyle artmayacağına dikkat çekerek, “Allianz olarak fiyatlamayı kısa dönemli yapmıyoruz. Belki öyle olsaydı pandemi fiyatları etkilerdi. Ama uzun soluklu düşündüğümüz için pandeminin etkisi fiyatları artıracak çapta olmayacak” dedi. Özel sağlık sigortasını bilinçli kullanmanın çok önemli olduğunu da kaydeden Özdemir, şunları söyledi: “Örneğin küçük rahatsızlıklarda hastaneye gitmezsek sağlık sigortası primleri önemli ölçüde düşecektir. Bakın Pandemi döneminde insanlar mecbur kalmadıkça hastaneye gitmedi. İnsanlarda bu farkındalığın arttığını düşünüyorum”

Haberin Devamı