Beden Sağlığı 'Sağlık turizminde Balkanların merkezi olacağız'

'Sağlık turizminde Balkanların merkezi olacağız'

Paylaş
'Sağlık turizminde Balkanların merkezi olacağız'

Edirne, Tekirdağ ve Trakya'yı sağlık turizminde Balkanların merkezi yapacak bir anlayışın altyapısını büyük oranda kurduklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "İnşallah bunun diğer dinamiklerini de devreye sokacağız" dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılışı ile 2015 yılında sağlık filosuna katılan ambulans ve UMKE araçları dağıtım töreninde, sağlık alanında önemli dönüşümler, değişimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu: "Bundan 15 yıl önce ABD'den Almanya'dan veya İngiltere'den Türkiye'ye, Antalya'ya, Bodrum'a tatil için gelen insanlar, herhangi bir rahatsızlık geçirdiğinde trafik kazası veya bir kriz geçirdiğinde ülkesini arıyor ve ülkesinden ambulans uçak geliyor götürüyorlardı. Bize de 'Biz bu günleri göremeyiz. Biz bunu başaramayız. Ülke olarak onların vatandaşları değerli ama bizi anlamlı ve değerli gören yok' dedirtiyorlardı ama AKP başta, bugün Cumhurbaşkanımız o gün partimizin kurucusu Genel Başkanımız, 'Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da gelişmiş ülkelerde ne varsa benim ülkemin insanları da o hizmetlerin en iyisine en güzeline layıktır' dedi ve bir çok sessiz devrimi gerçekleştirdik."

2015 yılı itibariyle hizmet edecek 798 kara ambulansı ve 10 UMKE arcının hizmete girmesi ve gün batımı gün doğumu ambulans sürecinin başlatılması için Tekirdağ'da bulunduklarını aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "İnşallah nice insanımıza, sizlere ve geleceğimize hayırlı olsun diyorum. Bu hizmet gelecek dönemlerde çok daha gelişerek, ileri adımlarla milletin AK Parti'ye olan desteği, kendi bağrından çıkardığı bu anlayışın her geçen gün daha güçlenerek yapacağı yolculukta yeni değişimler, dönüşümler ve sağlıkta dünyada söz sahibi olan, bölgesinde sağlığın merkezi olan bir ülke haline geleceğiz."

Müezzinoğlu, önümüzdeki 2 - 3 ay içinde Tekirdağ şehir hastanesinin temelini atma noktasına geleceklerini, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinin de artık açılışa hazır olduğunu ifade ederek, "Edirne, Tekirdağ ve Trakya'yı sağlık turizminde Balkanların merkezi yapacak bir anlayışın altyapısını büyük oranda kurduk ve inşallah bundan sonra bunun diğer dinamiklerini de devreye sokacağız" diye konuştu.

'SAĞLIK DİPLOMASİSİ GELİŞECEK'

Müezzinoğlu, Türkiye'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) son 12 yılda farklı bir boyutu yakaladığını, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında afet durumlarında ekiplerin hemen olaylara müdahale ettiğini söyledi.

UMKE ekiplerinin, yurt dışındaki bir felakette de hemen harekete geçtiğini ve Türkiye'nin bütün gücüyle, dinamikleriyle sağlık alanında o ülkelerde olabildiğini aktaran Müezzinoğlu, şunları anlattı: "Somali'de de olabiliyor Sudan'da da olabiliyor ve inanıyorum ki Türkiye, sağlık diplomasisi alanında da önümüzdeki dönemde çok farklı heyecanları, çok farklı hizmet alanlarını yakalayacak. Bugüne kadar gerek kara, gerek hava gerekse deniz ambulanslarıyla verilen hizmetlerle yaklaşık 4,5 milyon vatandaşa dünya standartlarının da ötesinde sağlık ve acil sağlık hizmeti verdik. Bu anlamda şehir içinde ortalama 10 dakikayla, şehirler arası yollarda da ortalama 30 dakikalık süreyle hizmeti uluslararası standartlara yüzde 90 oturtmuş durumdayız."

Müezzinoğlu, yeni ambulanslarla sağlık hizmetini çok daha ideal bir noktaya, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarışabilen bir noktaya taşıyacaklarına inandığını kaydetti.

Haberin Devamı

AA