Bilim insanlarını heyecanlandıran araştırma! Botoks, dermansız hastalığın çaresi olabilir
ABD'de bulunan Rush Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, botoks iğnelerinin parkinson hastalığının belirtilerini azalttığını ortaya koydu. Bilim insanlarını heyecanlandıran bu çalışma, herhangi bir tedavisi olmadığı bilinen parkinson hastalarına umut ışığı oldu.
Chicago'da yapılan araştırmada 60 katılımcı yer aldı. Altı haftalık sürecin sonunda boyun kaslarına yapılan botoks enjeksiyonlarının, parkinson hastalarındaki fiziksel kasılmaları azalttığı görüldü.
Yaygın olarak ciltteki yaşlılık belirtilerini azaltmak için kullanılan botox yönteminin, parkinson hastalarında bazı zihinsel ve ruhsal semptomlarda da düzeltme yaptığı görüldü.
Chicago'daki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görev yapan bilim insanları, servikal distoni adı verilen boyun spazmlarını tedavi etmek için botox enjeksiyonları yapılmış 60 hastayı incelediler. İğnelerden altı hafta sonra, spazmların sıklığı ve yoğunluğu derecelendirilip, önceden toplanan sonuçlarla karşılaştırıldı. Sonuçlar, hem fiziksel hem de zihinsel semptomların önemli ölçüde iyileştiğini gösterdi.
Yazarlar, araştırmadaki enjeksiyonların ruh sağlığına doğrudan bir etkisi olduğunu, azalan kaygı nedeniyle ortaya olumlu bir sonuç çıktığını savunuyor.
PARKİNSON HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MI?
İlaç tedavisi ile beyindeki dopamin maddesinin üretim açığı kapatılıyor. İlaçlar mevcut şikayetlerin azalmasını sağlasa da hastalığın ilerlemesini önleyemiyor. Dolasıyla günümüzde Parkinson'un kesin tedavisi bulunmuyor. Tedavide hastanın yaşı, hastalığın belirtileri ve evresine bağlı olarak tedavi yöntemi belirleniyor.
BOTOKS NEDİR?
Botoks, clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.
BOTOKS İĞNESİ GÜVENİLİR Mİ?
Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından ve dünyada 70'den fazla ülkede onaylı 2000'in üzerinde çalışma yapılmış bir ilaçtır. 20 yıldır kullanılmakta ve her yıl milyonlarca kişi bu uygulamaları güvenle tercih etmektedir. Uygulamadan yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
- Yaşam süresini kısaltan tehlike! Obezite ciddi bir sorun
- 40 yaş üstü kadınlar için kritik çalışma! Meme kanseri taramasının ciddiyeti bir kez daha gözler önünde
- Uykusuzluğunuzu hafta sonu giderin! Biyolojik saati tıkır tıkır işletiyor: Bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu enerji deposuna çeviriyor
- Semptom beklemeden tarama yaptırın, meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor!
- Okulların açılmasıyla vakalar pik yaptı! Aciller tıklım tıklım, uzmanı açıkladı: Daha da baskın hale gelebilir!