Beden Sağlığı Afazi nedir? Belirtileri neler, tedavisi var mı? Bruce Willis afazi hastalığına yakalandı!

Afazi nedir? Belirtileri neler, tedavisi var mı? Bruce Willis afazi hastalığına yakalandı!

Paylaş
Afazi nedir? Belirtileri neler, tedavisi var mı? Bruce Willis afazi hastalığına yakalandı!

Afazi hastalığı teşhisi koyulan Bruce Willis’in oyunculuğu bıraktığı açıklandı. Altın Küre ve Emmy ödüllü aktör Bruce Willis adına yapılan açıklamanın ardından afazi hastalığı merak edilmeye başladı. Peki afazi hastalığı nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı? İşte detaylar…

Afazi hastalığına yakalanan Bruce Willis’in oyunculuğu bıraktığına yönelik açıklama ABD’li aktörün hayranlarını üzüntüye boğdu. Zor Ölüm filmi ile milyonlar tarafından tanınan Bruce Willis’in yakınlarının yaptığı açıklamada, usta oyuncunun sağlık sorunları ile mücadele ettiği ve afazi teşhisi koyulduğu kaydedildi. Açıklamanın ardından afazi hastalığı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı…

Haberin Devamı

AFAZİ HASTALIĞI NEDİR?

Afazi hastalığı, çoğunlukla ağır bir beyin travmasının ardından aniden ortaya çıkan bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır.

Afazi, "Söz yitimi" olarak da adlandırılır ve beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkar. Bu yüzden böyle bir travma sonrasında yaşanacak ifade etme, dil bozukluğu, yazma, okuma, konuşulanı anlama, konuşma, adlandırma ve tekrarlama güçlükleri afazinin başlangıcı olarak kabul edilir.

AFAZİNİN TEDAVİSİ VAR MI?

Afazi, anlama, konuşma ve yazma yeteneklerini etkileyerek iletişim kurmasını engelleyen bir hastalıktır. Afazi hastalığında herhangi bir tedavi desteği alınmaksızın değişik derecelerde kendiliğinden iyileşme görülse bile bu düzelme sınırlı bir seviyede kalacaktır. Terapi desteğinin ve konuşmanın afazi hastalarının gelişiminde çok daha yararlı olduğu ortaya koyulmuştur.

Haberin Devamı

BRUCE WILLIS’IN YAKINLARINDAN AFAZİ AÇIKLAMASI

"Ailesi olarak, sevgili Bruce'umuzun bazı sağlık sorunları yaşadığını ve yakın zamanda bilişsel yeteneklerini etkileyen afazi teşhisi konduğunu paylaşmak istedik. Bu nedenle kariyerini bırakıyor."

BRUCE WILLIS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Walter Bruce Willis, 19 Mart 1955 tarihinde Batı Almanya'da dünyaya geldi. Alman bir annenin ve Amerikalı bir baba çocuğu olarak Almanya'nın Oberstein kentinde doğan ünlü aktör, çocukluk yıllarını New Jersey'de geçirdi, daha sonra New York'a yerleşerek oyunculuk kariyerine adım attı.

1989 yapımı "Moonlighting" isimli televizyon dizisindeki David Addison rolü ile yıldızı parlayan Willis, 'Die Hard' (Zor Ölüm) gibi ses getiren aksiyon filmlerinde rol aldı. Altın Küre ve Emmy ödüllü oyuncunun filmleri dünyada 3,05 milyar dolar gişe yaptı.

1987 yılında evlendiği Amerikalı oyuncu Demi Moore'dan 2000 yılında boşanan oyuncu, 21 Mart 2009 tarihinde Emma Heming ile dünyaevine girdi. Willis aynı zamanda üç çocuk babasıdır.