Biri diyabetik olmayan ve biri diyabetik olan iki kontrol grubuna ne metformin ne de soğan özü verildi.
Diğer iki grup (biri diyabetli, biri diyabetsiz) sadece metformin aldı ve soğan özütü almadı. Her grup beş sıçan içeriyordu.
Doğanın sofralarımızdaki mucizesi: Bilim insanları şeker hastalığını yarı yarıya azaltan gıdayı buldu!
İki doz soğan özütü alan diyabetik sıçanlarda açlık kan şekeri düzeylerini, kemirgenler soğan almadan önce çalışmanın başlangıcındaki "temel" seviyelere kıyasla, sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 35 oranında güçlü bir şekilde azalttı.
Soğan ekstraktının ayrıca diyabetik sıçanlarda toplam kolesterol seviyesini düşürdüğü ve iki büyük dozun yine en büyük etkilere sahip olduğu bildirildi.
Ojieh, "Soğanın kan şekeri azalmasına neden olduğu mekanizmayı araştırmamız gerekiyor." diyerek çalışmanın hala açıklanması gereken tarafları olduğunu belirtti.
Ojieh, eğer bu insanlara uygulanacak olsaydı, genellikle saflaştırılacağını ve böylece yeterli dozlama için sadece aktif bileşenlerin ölçüleceğini söyledi.
Tüm bu araştırma süreci, soğanın tüketilme şeklinin ve içeriğindeki maddelerin şeker hastalığı üzerinde önemli etkileri olabileceğini gösteriyor.