BESLENME BİÇİMİ BEYNİ DE KORUYOR
Winston'daki Wake Forest Tıp Okulu'nda tıp profesörü ve Sticht Sağlıklı Yaşlanma ve Alzheimer'ı Önleme Merkezi'nin eş direktörü Suzanne Craft, “Bu çalışma, beyin sağlığı için diyet ve sağlıklı yağların önemine dair büyüyen literatüre katkıda bulunuyor” diyor.
Dr. Craft, "Beyin tüm temel besin maddelerini diyetten alır, bu nedenle yemekten sonra, günden güne, yıldan yıla tekrarlanan diyet kalıplarının beynin nasıl yaşlandığını etkilemesi şaşırtıcı değildir" diyor.
"Yağlar özellikle önemlidir, çünkü beyin hücreleri ve bağlantıları, normal işlevleri için önemli olan yüksek düzeyde yağ içerir" diye açıklıyor ve ekliyor:
Sağlıksız yağlar, beyin üzerinde olumsuz etkileri olan ve Alzheimer hastalığı ve diğer beyin yaşlanma bozuklukları riskini artırabilen iltihabı artırırken, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar anti-inflamatuardır ve bu çalışmanın önerdiği gibi koruyucu olabilir.