Günde 5 gram artışı kanserden ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor!
Yüksek posalı yani sebze, meyve ve tam buğday ağırlıklı gıdaların kanser hastalığının seyrinde olumlu katkısına ilişkin birçok araştırma mevcut. Yakın zamanda melanom (deri kanseri) hastalarına yönelik bir çalışmada postalı gıdalar verilen 37 kanser hastasının ortalama hastalıksız sağ kalımının posalı gıda almayan 91 hastaya kıyasla daha iyi olduğu gösterildi. Posa miktarındaki her 5 gramlık artışın kanserin ilerlemesi ve ölümüne bağlı riskte yüzde 30’a varan bir azalma yaratabildiği gözlendi. Posalı beslenme diğer kanserlerin tedavisinde de etkili!
Sebze, meyve ve tam buğday ağırlıklı yüksek posalı beslenmenin kanser hastalığının seyrinde olumlu katkısına dair sonuçların gözlendiği araştımalar devam ediyor. Yakın zamanda melanom (deri kanseri) hastalarına yönelik bir çalışmanın yayınlandığını belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Bu çalışmada MD Anderson Kanser Merkezi’nde tedavi alan melanom hastalarının bir kısmına normal gıda verilirken bir grup hastaya posalı gıdalar verildi. Bu şekilde gözlenen 37 hastanın ortalama hastalıksız sağ kalımının posalı gıda almayan 91 hastaya kıyasla daha iyi olduğu gösterildi. Posa miktarındaki her 5 gramlık artışın kanserin ilerlemesi ve ölümüne bağlı riskte yüzde 30’a varan bir azalma yaratabildiği gözlendi” açıklamasında bundu. Ancak bu çalışmalarda bir başka ilginç sonuca ulaşıldı...
KANSERLİ HASTALARDA PROBİYOTİK TAKVİYELERİN İMMMÜNOTERAPİYE ETKİSİ
- Yapılan araştırmada hastaların hepsi akıllı ilaç tedavisi denen hedefe yönelik tedaviler alıyor ve sonuçları takip ediliyordu.
- Bu hastaların arasında bir grup hasta da
A, E VE C VİTAMİNLERİ YETERSİZ OLANLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
- “Et ürünlerine katılan nitrit ve nitratlar sindirim aygıtında nitrosaminlere dönüşebilir” uyarısında bulunan Kılınç, şöyle konuştu:
- “Nitrosaminler kanser yapıcıdırlar. Fazla alınan tuzun da bu tür moleküllerin oluşmasında katkısı olduğu bildirilmiştir.
- Alkol, sigara, katkı maddesi içeren yiyeceklerin kanserle ilişkisi saptandığı için bu besinler tüketilmemeli veya minimuma indirilmelidir.
- A, E, C vitamini ve diğer antioksidanların yetersizliklerinde kanserin daha sık görüldüğü bildirilmektedir.
- Rüzgarlı havaya dikkat! Yüz felci riskini artırıyor
- Baharda artış gösteriyor! Sivilceleriniz artıp cildiniz aniden bozulduysa sebebi bu olabilir!
- Göz ovuşturanlar dikkat: Retina hasarına yol açabilir
- Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli
- Uzmanından uyarı: Bağırsak sağlığına dikkat! Kalp hastalıkları, diyabet ve kansere neden oluyor